ΔΕΗ: νέος κωδικός για διασταύρωση στοιχείων και «χαράτσι»

09:13 20/2/2012 - Πηγή: Econews

Έναν νέο κωδικό με στόχο να εξακριβωθούν οι διαφορές μεταξύ της πραγματικής επιφάνειας των κατοικιών και αυτής που αναγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα περιλαμβάνουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr.

Επιπλέον, θα διαμορφωθεί ένα ενιαίο μητρώο ιδιοκτητών ακινήτων – πελατών της ΔΕΗ, έτσι ώστε από τον επόμενο χρόνο, το ΥΠΟΙΚ να αποσυνδέσει τη ΔΕΗ

από τη διαδικασία αποστολής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών που εκδίδει. Μέσω ειδικών εκκαθαριστικών το υπουργείο Οικονομικών θα στέλνει απευθείας στους ιδιοκτήτες το νέο φόρο επί των ακινήτων, και το ειδικό τέλος θα εισπράττεται μέσω του νέου κωδικού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, θα κληθούν να αναγράψουν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος τον αριθμό παροχής του μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος, όπως αυτός εμφανίζεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών παρόχων.

Εφαρμόζοντας αυτή τη μέθοδο, το ΥΠΟΙΚ θα μπορεί να διασταυρώσει αν η επιφάνεια που δηλώθηκε στο βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης (Ε1), είναι ίδια με αυτόν που αναγράφεται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην περίπτωση που στη ΔΕΗ έχουν δηλωθεί λιγότερα τετραγωνικά, οι «παραβάτες» κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμα αναδρομικά για πέντε χρόνια, λόγω μη καταβολής του φόρου ακίνητης περιουσίας που αντιστοιχεί στα επιπλέον τετραγωνικά που έχουν αποκρυφθεί.

Επίσης θα πληρωθούν αναδρομικά δημοτικά τέλη και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) καθώς και αυξημένο ΕΕΤΗΔΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα