Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων: συνέδριο από το Πολυτεχνείο – 28 & 29 Ιουνίου

17:24 19/6/2012 - Πηγή: Econews

Συνέδριο με τίτλο «Αειφόρος Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων» το οποίο θα λάβει χώρα στις 28 και 29 Ιουνίου του 2012 στο Δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού διοργανώνει η μονάδα περιβαλλοντικής επιστήμης και τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αρχικός στόχος του συνεδρίου είναι να προάγει την έρευνα και τις αναπτυξιακές δραστηριότητες στον τομές της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι ποιο πρόσφατες, καινοτόμες και προηγμένες τεχνικές και επιστημονικές μέθοδοι στον τομέα της διαχείρισης

των απορριμμάτων ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε προϊόντα τα  οποία παράγονται από απορρίμματα όπως: Βιοκαύσιμα, Κόμποστ, υλικά, κλπ.

Ένας επιπλέον στόχος του συνεδρίου θα είναι να προωθήσει την ανταλλαγή πληροφοριών και μεθόδων ανάμεσα σε επιστήμονες, ερευνητές, μηχανικού, φοιτητές,κλπ. Και σε όσους ασχολούνται με το αντικείμενο παγκοσμίως. Έναειδικό εργαστήρι (στην Ελληνική γλώσσα) θα επικεντρώσει τις εργασίες του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί φορείς (τοπικές αρχές και Δήμοι) στον τομέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Το συνέδριο ΑΘΗΝΑ 2012 αποτελεί εκδήλωση εορτασμού της 20ης επετείου των LIFE.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την μονάδα περιβαλλοντικής επιστήμης και τεχνολογίας του Ε.Μ.Π. στα πλαίσια του προγράμματος LIFE08/ENV/GR/000566  με τίτλο «Ανάπτυξη και παρουσίαση ενός καινοτόμου συστήματος οικιακής ξήρανσης για την επεξεργασία οικιακών οργανικών απορριμμάτων.

Τα επιλεγμένα papers μετά από αξιολόγηση θα δημοσιευτούν στα επιστημονικά περιοδικά “Waste Management” & “Waste and Biomass Valorization”.

Keywords
Τυχαία Θέματα