Διερευνητική εντολή για κυβέρνηση ο Σαμαράς – “Όχι” Κουβέλη σε συνεργασία

14:50 7/5/2012 - Πηγή: Econews

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατία Κάρολο Παπούλια θα συναντήσει στις 3 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να λάβει διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο κ.Σαμαράς θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς πλην Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα,

θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις 5μμ και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φώτη Κουβέλη.

Η διερευνητική εντολή που θα δοθεί στον πρόεδρο της ΝΔ ισχύει για τρεις ημέρες.

Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή στον αρχηγό του τρίτου κόμματος (ΠΑΣΟΚ).

–”Όχι” Κουβέλη μεταδίδει το Reuters

Η Δημοκρατική Αριστερά αρνείται να εισέλθει σε κυβέρνηση συνασπισμού με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.

O κ. Κουβέλης, ο οποίος εμφανίζεται ως ρυθμιστής για την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δήλωσε σύμφωνα με το Reuters πως το κόμμα του θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας με τις υπόλοιπες “προοδευτικές δυνάμεις” του τόπου εννοώντας τα κόμματα της Αριστεράς.

—Εκλογές 2012: ποσοστά των κομμάτων και έδρες

Με καταμετρημένο το 99,62% τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΝΔ 18,86% (108 έδρες)
ΣΥΡΙΖΑ 16,77 (52 έδρες)
ΠΑΣΟΚ 13,18% (41 έδρες)
Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,60% (33 έδρες)
ΚΚΕ 8,48% (26 έδρες)
Χρυσή Αυγή 6,97 (21 έδρες)
Δημοκρατική Αριστερά 6,1% (19 έδρες)

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα