Διπλή ανάπλαση: «πράσινο φως» από τον ΟΡΣΑ

10:49 10/5/2012 - Πηγή: Econews

Το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η απαραίτητη νομοθετική διαδικασία για τη διπλή ανάπλαση έδωσε πριν λίγες ημέρες ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το σχέδιο προεδρικού διατάγματος με τα βασικά στοιχεία του εγχειρήματος θα αποσταλεί τώρα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για μια σύντομη διαδικασία γνωμοδότησης, ενώ αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση η αναθεωρημένη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Τι προβλέπεται

- Ο Οργανισμός Αθήνας

ενέκρινε τελικά τη δημιουργία κτιρίου 4.800 τ.μ. στον Βοτανικό, ιδιοκτησίας Δήμου Αθηναίων. Θα έχει αθλητικές και εμπορικές χρήσεις.

- Ξεκαθαρίζεται ο τρόπος χρηματοδότησης του εγχειρήματος. Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την απόκτηση των υπολοίπων ακινήτων στον Βοτανικό. Η τεχνική εταιρεία Μπάμπης Βωβός αναλαμβάνει την ανέγερση του γηπέδου του Ερασιτέχνη (σε 14 μήνες) και την έκδοση όλων των αδειών για την κατεδάφιση του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας και την ανέγερση του νέου γηπέδου του Ερασιτέχνη. Η δημιουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου θα είναι, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, αυτοχρηματοδοτούμενη.

- Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων υπαναχωρεί στο θέμα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Προτείνει να υπογραφεί τελικά σύμβαση ανάμεσα στις δύο πλευρές, στην οποία θα καθορίζονται τα αμοιβαία δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα