Ειδικό Τέλος Ακινήτων: ασφαλιστικά μέτρα και νέες αντιδράσεις

Στις 16 Δεκεμβρίου θα εκδικασθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε κατά της ΔΕΗ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, για το ειδικό τέλος ακινήτων.

Σημειώνεται ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση απαγορεύεται στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε 34 άπορες οικογένειες, που αρνήθηκαν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Στο μεταξύ, την αντίθεσή του στο ειδικό τέλος ακινήτων

εξέφρασε και ο Δήμος Αγρινίου, καλώντας την Πολιτεία να εφαρμόσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Ο Δήμος Αγρινίου ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να απαλλάξει από το τέλος όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν, αλλά και τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας, εμβαδού έως 80 τ. μ.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος συνεργάζεται με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου, ώστε  να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες παροχής νομικής βοήθειας όσων απειλούνται με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, το 2012 το ειδικό τέλος ακινήτων ενδέχεται να «απεξαρτηθεί» από τους λογαριασμούς ρεύματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσει να ισχύει. (Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες)

Σε αυτή τη φάση, οι ιδιοκτήτες ακινήτων περιμένουν με αγωνία την έκδοση εγκυκλίου από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία θα ρυθμιστούν τα λάθη και οι αδικίες, ενώ θα καθοριστούν με σαφήνεια οι κοινωνικές ομάδες που θα εξαιρεθούν από την καταβολή του ειδικού τέλους. (Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες)

Με την εγκύκλιο αναμένεται επίσης αύξηση της προθεσμίας για την πληρωμή του τέλους, αφού το πιθανότερο είναι ότι θα δίδεται περιθώριο 80 ημερών.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα