Ειδικό Τέλος Ακινήτων: διευκρινίσεις από το Υπουργείο Οικονομικών

Ειδικό Τέλος Ακινήτων:

Διευκρινίσεις για το ειδικό τέλος ακινήτων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα σε κανέναν φορολογούμενο που, αποδεδειγμένα, αδυνατεί να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διακοπή μέχρι

να οριστικοποιηθούν η απόφαση και η εγκύκλιος που θα περιλαμβάνουν τις εξαιρέσεις φορολογούμενων από το νέο τέλος.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι «να βρεθούν οι πιο ολοκληρωμένες και φιλικές για τους πολίτες λύσεις, οι οποίες να υπηρετούν παράλληλα τον δημοσιονομικό στόχο».

Σε ότι αφορά την απάντηση Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για την Ενέργεια,  Γκύντερ Έττινγκερ,  στο ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι η προστασία του ευάλωτου καταναλωτή διασφαλίζεται απολύτως από την ελληνική νομοθεσία και από τις προβλέψεις του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ τηρούνται στο έπακρο οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια της κοινοτικής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην ερώτησή του ο κ. Χουντής ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο».

Όπως απάντησε ο κ.  Έττινγκερ «η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα».

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα