Ειδικό Τέλος Ακινήτων: διευκρινήσεις σε πελάτες Energa-Hellas Power

11:34 9/2/2012 - Πηγή: Econews

Σε διευκρινήσεις προς τους πελάτες τους που είχαν καταβάλλει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος προχώρησαν οι εταιρείες Energa και Hellas Power.

Ειδικότερα, η Energa αναφέρει πως:
- Η εταιρεία ΚΕΝΤΩΡ Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας (πρώην ENERGA

Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρινής Ενέργειας) κατέβαλε 13 εκατ. ευρώ για την πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων. Το ποσό αφορούσε την απόδοση του α’ μέρους της πρώτης δόσης. Τα υπόλοιπα 11 εκατ. ευρώ θα αποδοθούν μέσα στο Φεβρουάριο 2012, όπως προβλέπεται βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Αντίστοιχα, η Hellas Power αναφέρει:
εταιρεία ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ (πρώην Hellas Power) δεν έχει ακόμα αποδώσει το σχετικό ποσό, καθώς έχει ακόμα δεσμευμένους τους λογαριασμούς της από το Ελληνικό Δημόσιο, «εντελώς καταχρηστικά και μετά από καταγγελίες συγκεκριμένου φορέα».

-Οι πελάτες που έχουν καταβάλει τα σχετικά ποσά μέσω των λογαριασμών ρεύματος των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER, θα πρέπει να προσκομίζουν το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής της α’ δόσης, ώστε να αποφεύγουν τα οποιαδήποτε προβλήματα με τις αρμόδιες ΔΟΥ.

Σε περίπτωση που κάποιος πελάτης δεν έχει το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής μπορεί να καλέσει τα Τμήματα Εξυπηρέτησης Πελατών των δυο εταιρειών, ώστε να τους εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις καταβολής του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, τις οποίες μπορούν να προσκομίσουν στη ΔΟΥ ως αποδεικτικά πληρωμής.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα