Ειδικό Τέλος Ακινήτων: εξαιρέσεις και περισσότερες δόσεις

Άνεργοι, ανάπηροι, υπερήλικες και ενδεχομένως άτομα με πολύ χαμηλά εισοδήματα αναμένεται να εξαιρεθούν από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών λόγω των σφοδρών αντιδράσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, στη χθεσινή  σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκε η διόρθωση των λαθών στα εκκαθαριστικά του Τέλους Ακινήτων

μετά από συνεργασία της ΔΕΗ με τους Δήμους.

Παράλληλα, προβλέφθηκε η δυνατότητα για περισσότερες δόσεις από τη ΔΕΗ στην καταβολή του Τέλους για το 2012, καθώς και εξαιρέσεις των οικονομικά αδυνάτων ομάδων.

Σε ό,τι αφορά την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, για απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης σε κατοικία λόγω της μη καταβολής του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, το υπουργείο εκτιμά ότι «εκδόθηκε καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων».

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι «το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες».

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα