Ενεργειακά πιστοποιητικά στις μισθώσεις: αναβολή ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

16:38 2/1/2012 - Πηγή: Econews

Την αναβολή εφαρμογής των ενεργειακών πιστοποιητικών στις μισθώσεις ακινήτων, η οποία θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι για τη μίσθωση κάθε ιδιοκτησίας άνω των 50 τ.μ. θα χρειάζεται πιστοποιητικό ενεργειακού επιθεωρητή, με κόστος που κατά βάση ξεπερνά το μηνιαίο ενοίκιο.

Σε επιστολή που απέστειλε στο ΥΠΕΚΑ, η ΠΟΜΙΔΑ

επισημαίνει ότι η ενεργειακή επιθεώρηση επιβάλλεται σε περίοδο μείωσης των ενοικίων και έρχεται να προστεθεί στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ, στις βεβαιώσεις πολεοδομικής νομιμότητας που θεσπίστηκαν με το νόμο για τα αυθαίρετα και τα νέα «εξαρτημένα τοπογραφικά» που απαιτούνται σε όλα τα συμβόλαια, ακόμη και στις γονικές παροχές.

Σε αυτό το πλαίσιο και για να μην «παγώσουν» ακόμα και οι λίγες μισθώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά την αναβολή των ενεργειακών πιστοποιητικών για τις μισθώσεις τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Παράλληλα, στην επιστολή της η Ομοσπονδία επισημαίνει η συνεχής μείωση ή και μη καταβολή των μισθωμάτων καθιστούν απολύτως αδύνατο για χιλιάδες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων, να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση ενός ακόμη γραφειοκρατικού πιστοποιητικού, «χωρίς καμιά απολύτως αξία υπέρ του βαρυνόμενου ιδιοκτήτη, και να πληρώσουν ελεύθερα καθοριζόμενες αμοιβές ενεργειακών επιθεωρητών, συχνά μεγαλύτερες ακόμα και από το μηνιαίο μίσθωμα».

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα