Επικίνδυνες ασθένειες εξαπλώνονται στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης

09:59 5/12/2012 - Πηγή: Econews

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο κίνδυνος εξάπλωσης νέων ασθενειών στη χώρα μας σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Μαρκ Σπρένγκερ.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Σπρένγκερ απέδωσε τον αυξημένο κίνδυνο για επικίνδυνες ασθένειες στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά το επίπεδο της νοσοκομειακής φροντίδας.

Μεταξύ των προβλημάτων που εντόπισε ο Σπρένγκερ

είναι οι ελλείψεις των νοσοκομείων σε βασικά είδη, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι οι περικοπές στη χρηματοδότηση και η μείωση προσωπικού δυσκολεύουν τη σωστή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον ιό του AIDS/HIV, έπειτα από την προειδοποίηση του Κέντρου για εξάπλωση της επιδημίας, αλλά και στις πολυανθεκτικές λοιμώξεις.

Μια από τις αιτίες εξάπλωσης επικίνδυνων ασθενειών στην Ελλάδα είναι και η πολύ διαδεδομένη χρήση αντιβιοτικών.

Στο δημοσίευμα του Reuters αναφέρονται καταγγελίες Ελλήνων γιατρών για μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και βασικά είδη, όπως βαμβάκι και καθετήρες μέχρι και υποστρώματα κρεβατιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Reuters ασχολείται με την υγειονομική κρίση στη χώρα μας, καθώς τον Οκτώβρη φιλοξενούσε ρεπορτάζ για “ξεχασμένες” επικίνδυνες ασθένειες που εμφανίστηκαν ξανά στην Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα