«Επίθεση» Μέρκελ στους μεγάλους ρυπαντές

Αυστηρό μήνυμα στους μεγάλους «ρυπαντές» έστειλε την Τετάρτη η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, από το βήμα του Κοινοβουλίου.

«Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου φέτος ήταν υψηλότερες από κάθε άλλη χρονιά. Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς το Πρωτόκολλο του Κιότο λήγει και δυστυχώς στο Ντέρμπαν δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την παράτασή του», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Απεσταλμένοι από περίπου 200 χώρες θα συναντηθούν από τις 28 Νοεμβρίου στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής στο πλαίσιο

της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα.

Παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τα ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, στη σύνοδο του ΟΗΕ αναμένονται συντηρητικές αποφάσεις σχετικά με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Στα σημαντικότερα προβλήματα για την εξεύρεση λύσης συγκαταλέγεται η άρνηση της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας να υπογράψουν δεσμευτική συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών.

«Αυτό δυστυχώς σημαίνει ότι οι σημαντικότερες από τις αναδυόμενες οικονομίες δεν είναι διατεθειμένες να συνεισφέρουν όσο τους αναλογεί για ένα βιώσιμο περιβάλλον», επισήμανε η κ. Μέρκελ.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα τρία κύρια αέρια του θερμοκηπίου, που ενοχοποιούνται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, έφτασαν επίπεδα ρεκόρ το 2010.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα