Φωτοβολταϊκά: διαφαινόμενη συμφωνία για τις εγγυημένες τιμές στη Γερμανία

13:29 27/6/2012 - Πηγή: Econews

Σε συμφωνία φαίνεται καταλήγουν η ομοσπονδιακή και οι περιφερειακές κυβερνήσεις στη Γερμανία σχετικά με τη διαμόρφωση των εγγυημένων τιμών στα φωτοβολταϊκά.

Όπως μεταδίδουν γερμανικά Μέσα οι περικοπές στις εγγυημένες τιμές αναμένεται να διατηρηθούν σε επίπεδα άνω του 30%.

Οι περικοπές στις εγγυημένες τιμές υποτίθεται πως θα ίσχυαν από την 1η Απριλίου, ωστόσο δεν επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Παράλληλα, διαφοροποιείται

κατηγοριοποίηση των μονάδων φωτοβολταϊκών ανάλογα με την ισχύ με την εισαγωγή της κατηγορίας συστημάτων ισχύος μεταξύ 10 και 40 Κιλοβάτ. Τα εν λόγω φωτοβολταϊκά συστήματα θα επιδοτηθούν με 0,185 Ευρώ ανά Κιλοβατώρα αναδρομικά από την 1η Απριλίου, με τις κλιμακωτές μηνιαίες μειώσεις να παραμένουν.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος από 10 kW έως 100 kW θα λάβουν επιδότηση για το 90% της παραγόμενης ενέργειας, ενώ το εναπομείναν 10% θα αναλάβουν να το πωλήσουν οι ίδιοι οι παραγωγοί στην αγορά.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος μεγαλύτερης από 10 Μεγαβάτ αναμένεται να αποκλειστούν από το πρόγραμμα επιδοτήσεων, χωρίς να αποκλείονται αλλαγές στο μέλλον.

Στόχος των φορέων της γερμανικής αγοράς είναι να καταργήσουν τις επιδοτήσεις όταν η συνολική εγκατεστημένη ισχύς φτάσει τα 52 Γιγαβάτ, ενώ παραμένει ο στόχος για ετήσια αύξηση ισχύος της τάξης των 2,5-3,5 Γιγαβάτ ανά μήνα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα