Φωτοβολταϊκά: κατατέθηκαν οι πρώτες αιτήσεις κατάσχεσης κατά του ΛΑΓΗΕ

08:44 10/7/2012 - Πηγή: Econews

Σε αιτήσεις κατάσχεσης προς τον ΛΑΓΗΕ έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr επενδυτές φωτοβολταϊκών λόγω της μη καταβολής των οφειλόμενων σε αυτούς πληρωμών.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα παραδόθηκαν στον ΛΑΓΗΕ οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις κατάσχεσης που εκδόθηκαν σε βάρος του.

Από την πλευρά του, ο ΛΑΓΗΕ

προχώρησε σε αιτήσεις αναστολής, ωστόσο, νομικοί κύκλοι αμφιβάλλουν για τα νομικά επιχειρήματα του ΛΑΓΗΕ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Λειτουργός αναφέρει ως κύριο επιχείρημα στις αιτήσεις αναστολής ότι δεν έχει παραλάβει και καταχωρήσει τα επίμαχα τιμολόγια των παραγωγών, οπότε και αμφισβητεί ευθέως το χρέος του.

Από την άλλη πλευρά, νομικοί κύκλοι των παραγωγών προτίθενται να ζητήσουν Εισαγγελική παραγγελία για απόσπαση των ισοζυγίων – καρτέλας πελάτη του ΛΑΓΗΕ έτσι ώστε να διαπιστωθεί το αληθές του ισχυρισμού του.

Αλλά και σε περίπτωση που από τις λογιστικές καρτέλες του ΛΑΓΗΕ προκύψει πως τα τιμολόγια δεν είναι όντως καταχωρημένα, οι ίδιοι νομικοί κύκλοι των παραγωγών έχουν έτοιμες καταγγελίες εις βάρος του ΛΑΓΗΕ στο Υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ και την Εφορία για μη τήρηση από πλευράς του της φορολογικής νομοθεσίας και του ΚΒΣ σε ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίζεται.

Τα τιμολόγια άλλωστε των παραγωγών έχουν παραδοθεί εμπροθέσμως συστημένα στο λογιστήριο του ΛΑΓΗΕ και μάλιστα με λήψη υπογραφής για την παραλαβή από τους υπαλλήλους του.

Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί, ο ΛΑΓΗΕ «διαρρέει» πως οι υπογραφές παραλαβής των υπαλλήλων του δεν είναι ισχυρές, χωρίς όμως να εξηγεί γιατί στην επίσημη ιστοσελίδα του υποδεικνύει ρητά στους παραγωγούς να αποστέλλουν τα τιμολόγια τους με απλό ταχυδρομείο και ούτε καν συστημένα.

Έτσι εδώ φαίνεται να ανοίγει νέος δικαστικός γύρος εις βάρος του Λειτουργού με την κατηγορία της εξαπάτησης των χιλιάδων ηλεκτροπαραγωγών όσον αφορά τον τρόπο παράδοσης των τιμολογίων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα