Φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 1,99MW από Green Progress στην Ηλεία

14:06 13/6/2012 - Πηγή: Econews

H Green Progress ανακοινώνει ότι διεξήχθη επιτυχώς η διασύνδεση ενός ακόμη φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 1,99MW, του οποίου είχε αναλάβει την μελέτη-επίβλεψη-κατασκευή.

To έργο βρίσκεται στο Δ.Δ. Μπορσίου του Δήμου Λεχαινών στο Νομό Ηλείας και η εγκατάσταση του ολοκληρώθηκε στα μέσα Μαΐου.

Ο βασικός εξοπλισμός του έργου αποτελείται από 7.657 φωτοβολταϊκά πλαίσια της κινέζικης εταιρείας ZnShine, τρεις κεντρικούς inverter SMA CENTRAL

630HE-20, βάσεις στήριξης SCHLETTER και υποσταθμούς της εταιρείας ABB A.E.

Η ολοκλήρωση του έργου κρίθηκε ιδιαίτερα απαιτητική δεδομένου των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά την κατασκευή. Παρόλα αυτά το έργο ολοκληρώθηκε σε 100 ημέρες, όπως ήταν συμφωνημένο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την συνέπεια και αξιοπιστία της Green Progress. Τέλος η κάθε φάση κατασκευής του έργου πιστοποιήθηκε από την ΤUV Austria Hellas.

Η ετήσια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τον συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σταθμό υπολογίζεται περίπου στις 3.090.000kWh, ενέργεια που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες  800 νοικοκυριών και θα αποφέρει έσοδα περίπου 1.211.000 € ετησίως.

Σημαντικό θα είναι και το περιβαλλοντικό όφελος που θα προσφέρει ο φωτοβολταϊκός σταθμός  δεδομένου ότι από την λειτουργία του αποφυγή έκλυσης 2.590 τόνων CO2, μια ποσότητα που θα απορροφούσαν περίπου 3.985 στρέμματα δάσους ετησίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα