Φυσικό αέριο: 1.500 θέσεις εργασίας από τις νέες ΕΠΑ

10:04 17/1/2012 - Πηγή: Econews

Στα οφέλη που θα προκύψουν από την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Φθιώτιδας, Νικ. Τσώνη με θέμα: «Ίδρυση Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με

τον κ. Παπακωνσταντίνου, η υλοποίηση του σχεδίου επέκτασης  των δικτύων των Εταιριών Παροχής Αερίουστις περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μεταφράζεται σε:

-Περίπου 160 εκ. ευρώ νέες επενδύσεις (που προστίθενται στις υφιστάμενες επενδύσεις των 150 εκ. ευρώ).

-Περίπου 1500 νέες θέσεις εργασίας (450-550 νέες θέσεις ανά ΕΠΑ)

-Περίπου 1300 χλμ νέου δικτύου διανομής (που προστίθεται στο υφιστάμενο δίκτυο των 450 χλμ στις περιοχές αυτές).

-Περίπου 1,3 εκ. τόνους λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ειδικά για την ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ο υπουργός ΠΕΚΑ επισήμανε ότι θα λειτουργεί ένα δίκτυο διανομής 444 χιλιομέτρων με πέντε κεντρικά σημεία ανάπτυξης του δικτύου διανομής: Θήβα, Λιβαδειά, Οινόφυτα/Σχηματάρι, Λαμία και Χαλκίδα.

Οι ετήσιες ποσότητες φυσικού αερίου – οι οποίες δεν δύνανται να υπερβαίνουν τις ανώτατες ποσότητες που έχουν προσδιορισθεί με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – είναι εκατόν εξήντα πέντε εκατομμύρια κυβικά μέτρα (165.000.000μ³) ανά έτος για την ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Οι θέσεις εργασίας, που θα δημιουργηθούν και θα αφορούν άμεσα τη λειτουργία της επιχείρησης και την κατασκευή των δικτύων έως το 2015, ξεπερνούν τις 500.

Σημειώνεται ότι το ύψος της επένδυσης για την περίοδο 2012-2015 είναι 55 εκ. ευρώ, ενώ η υφιστάμενη επένδυση της ΔΕΠΑ στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας είναι περίπου 63 εκ. ευρώ. Συνολικά στην περιοχή θα υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους 120 εκ. ευρώ.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα