Γερμανία: 1,7 τρισ. ευρώ κοστίζει η έξοδος από την πυρηνική ενέργεια

09:03 18/1/2012 - Πηγή: Econews

Στα 1,7 τρισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει η Siemens το κόστος εξόδου της Γερμανίας από την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2030.

«Το ποσό αυτό θα πληρωθεί είτε από τους πελάτες είτε από τους φορολογούμενους», δήλωσε ο κ. Michael Suess, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Siemens, επικεφαλής στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εκτίμηση ότι το κόστος θα ανέλθει στα 1,7 τρισεκατομμύρια ευρώ έγινε με την προϋπόθεση ότι η Γερμανία θα προωθήσει μαζικά

τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σε αυτό το σενάριο, υπολογίστηκαν οι δαπάνες για την αγορά «πράσινης ενέργειας», οι επενδύσεις στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής, οι εργασίες συντήρησης και η αγορά νέων τεχνολογιών για την αποθήκευση της καθαρής ενέργειας.

Το κόστος εξόδου της Γερμανίας από την πυρηνική ενέργεια θα ήταν σαφώς χαμηλότερο, στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, αν το φυσικό αέριο ήταν η βασική εναλλακτική ενεργειακή πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αποφάσισε να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι, που στις 11 Μαρτίου έπληξε τη Βορειοανατολική Ιαπωνία και κατέστρεψε το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Μετά την καταστροφή η Siemens, που κατασκεύασε και τους 17 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πυρηνική βιομηχανία και ότι θα περιοριστεί στην παραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων, όπως ατμογεννήτριες για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα