Γιγάντια γλυπτά από αλάτι (photos)

11:35 27/3/2012 - Πηγή: Econews

Εκπληκτικά γλυπτά, αποκλειστικά από αλάτι, δημιουργεί ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Motoi Yamamoto.

Τα έργα, του προσελκύουν πλήθος κόσμου, αυτό το διάστημα εκτίθενται στο μουσείο «Hakone» στην περιφέρεια Kanagawa στην Ιαπωνία.

Πίσω από την ασυνήθιστη τεχνική του Yamamoto κρύβεται μια θλιβερή ιστορία. Ο καλλιτέχνης ήταν τριτοετής φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Kanagawa όταν η μικρή αδερφή του πέθανε σε ηλικία 24 ετών το 1996  από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Για να «πνίξει» τον πόνο του και να τιμήσει τη μνήμη

της ο Yamamoto άρχισε να δουλεύει διάφορα έργα με αλάτι.

Το αλάτι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα τελετουργικά της Ιαπωνίας και συχνά μοιράζεται στο τέλος της κηδείας ώστε οι παρευρισκόμενοι να το ρίξουν πάνω τους και να ξορκίσουν το κακό.

Για τις περισσότερες δημιουργίες του ο  Yamamoto γεμίζει ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι με αλάτι και «ραντίζει» το πάτωμα.

«Με το να σχεδιάζω έναν λαβύρινθο με αλάτι είναι σαν να ακολουθώ τα ίχνη της μνήμης μου. Οι αναμνήσεις φαίνεται πως αλλάζουν και εξαφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου».

«Ωστόσο εγώ αναζητώ τον τρόπο με τον οποίο μπορώ να αγγίξω μια πολύτιμη στιγμή από τις αναμνήσεις μου, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με εικόνες ή κείμενα», δήλωσε ο καλλιτέχνης μιλώντας για τις δημιουργίες του.

Γλυπτό από βούτυρο ηλεκτροδοτεί φάρμα

Μεγάλη χρηστική αξία, πέρα από όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, φαίνεται πως έχουν ορισμένα γλυπτά.

Ο λόγος για τεράστιο γλυπτό από βούτυρο που παρουσιάστηκε σε γεωργική έκθεση στην Πολιτείας Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Το γλυπτό απεικονίζει ένα νεαρό παιδί να οδηγεί ένα μοσχάρι διασχίζοντας ένα πανηγύρι.

Ένας αγρότης από την κομητεία Τζουνιάτα της Πενσυλβάνια δήλωσε ότι μετά το πέρας της έκθεσης σκοπεύει να κομματιάσει το γλυπτό και να χρησιμοποιήσει το βούτυρο για να ηλεκτροδοτήσει τη φάρμα του.

Ο βουτυρένιος όγκος ανακατεύεται σε ένα λάκκο με κοπριά. Με αυτό τον τρόπο το βούτυρο μετατρέπεται σε αέριο. Μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται στο μείγμα κοπριάς-βουτύρου, θερμαίνονται σε μια ειδική μονάδα μετατροπής κοπριάς σε καύσιμο μεθάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται στην ηλεκτροπαραγωγή. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το γλυπτό από βούτυρο που ηλεκτροδοτεί φάρμα).

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα