Η Siemens εγκαινίασε το κέντρο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης “Crystal” στο Λονδίνο

22:44 24/9/2012 - Πηγή: Econews

Η Siemens εγκαινίασε στο Λονδίνο το Crystal, το πρώτο της κέντρο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των αστικών κέντρων. Στην «καρδιά» του Crystal βρίσκεται ο μεγαλύτερος εκθεσιακός χώρος που είναι αφιερωμένος στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Το κτίριο έχει σχήμα κρυστάλλου και θα αξιοποιηθεί ως συνεδριακό κέντρο, ως πλατφόρμα διαλόγου για τα αστικά κέντρα και ως κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας, φέρνοντας πιο κοντά φορείς λήψης αποφάσεων από το χώρο της πολιτικής, ειδικούς σε θέματα υποδομών και το ευρύτερο κοινό, ώστε να αναπτυχθούν ιδέες για το μέλλον των αστικών κέντρων και των

υποδομών τους.

«Τα αστικά κέντρα είναι οι κινητήρες της παγκόσμιας οικονομίας, έχοντας παράλληλα το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η ανάπτυξη του πλανήτη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον των αστικών κέντρων. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των πόλεων, στο Crystal παρουσιάζεται μια μεγάλη ποικιλία ευκαιριών και δυναμικών λύσεων», δήλωσε ο Peter Lφscher, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων.

Έπειτα από κατασκευαστικές εργασίες που διήρκεσαν περίπου ενάμιση χρόνο, το Crystal αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς για τη βρετανική πρωτεύουσα και ένα από τα πιο «πράσινα» κτίρια του κόσμου. Η Siemens επένδυσε περίπου €35 εκατομμύρια στο συγκεκριμένο έργο.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Wilkinson Eyre Architects και διαθέτει ένα αμφιθέατρο 270 θέσεων. Ταυτόχρονα, φιλοξενεί και το μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο – έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων – για τη βιωσιμότητα στα αστικά κέντρα.

Εκεί, εκτίθενται υπάρχουσες λύσεις υποδομών που κάνουν τη ζωή στα αστικά κέντρα πιο βιώσιμη, πιο ποιοτική και πιο φιλική προς το περιβάλλον. Στο Crystal, οι ειδικοί του Siemens Center of Competence Cities ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογιών και καινοτομιών για τις μελλοντικές αστικές υποδομές. Επιπλέον, ο συντονισμός των CityAccount Managers του Τομέα Υποδομών και Αστικών Κέντρων της Siemens θα διεξάγεται από το Crystal.

«Στα αστικά κέντρα ανά τον κόσμο πραγματοποιούνται επενδύσεις για τη βελτίωση της παροχής νερού, των ενεργειακών δικτύων, των συγκοινωνιακών συστημάτων και των κτιριακών υποδομών. Η αγορά αυτή υπολογίζεται ότι έχει αξία €300 δισεκατομμυρίων. Σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά, το Crystal θα μας βοηθήσει να εντείνουμε το διάλογο με τους πελάτες μας. Το Crystal είναι η «βιτρίνα», το σημείο επαφής και ο «εγκέφαλος» του Τομέα μας», δήλωσε ο Roland Busch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Υποδομών και Αστικών Κέντρων. Με σχεδόν 87.000 εργαζόμενους, ο Τομέας διαθέτει βιώσιμες τεχνολογίες για τις αστικές περιοχές και τις υποδομές τους.

Μετά τα εγκαίνιά του, το Crystal θα φιλοξενήσει δύο συνέδρια. Στις 20 Σεπτεμβρίου, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τους Ανθρώπινους Οικισμούς (UN Habitat) θα διοργανώσει το συνέδριο “Urban Planning for City Leaders”, στο οποίο θα συγκεντρωθούν στελέχη της τοπικής αυτοδιοί

Keywords
Τυχαία Θέματα