Η εξοικονόμηση ενέργειας «τρώει» τις γραβάτες

12:55 16/5/2012 - Πηγή: Econews

Τα στελέχη επιχειρήσεων στη Νότια Κορέα, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις γραβάτες τους φέτος το καλοκαίρι.

Αιτία, η εντολή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά τους θερινούς μήνες περιορίζοντας τη χρήση των κλιματιστικών.

Σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση κάλεσε τους κατοίκους της χώρας να φέρουν χαρτομάντηλα για να στεγνώνουν τα χέρια τους αντί να χρησιμοποιούν τους αυτόματους

στεγνωτήρες που καταναλώνουν ηλεκτρισμό.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας “καλούμε όλους να συμβάλλουν στην προσπάθειας μείωσης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας για κλιματισμό η οποία αντιστοιχεί στο 21% του συνόλου στις περιόδους αιχμής”.

Το παράδειγμα αναμένεται να δώσει πρώτος ο πρόεδρος της χώρας -και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Engineering and Construction- Λι Μιουνγκ-Μπακ ο οποίος συνήθως εμφανίζεται με σκούρο μπλε κουστούμι, άσπρο πουκάμισο και γραβάτα. Το ίδιο έκανε και το χειμώνα όταν κάλεσε τους Κορεάτες να εξοικονομήσουν ενέργεια για θέρμανση φορώντας ισοθερμικά εσώρουχα.

Οι Αρχές της Νότιας Κορέας, που αντιμετώπισε εκτεταμένα μπλακάουτ τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, θα επιβάλλουν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες-χρήστες δημοσίων κτηρίων που θα αφήνουν τις πόρτες τους ανοιχτές με τα κλιματιστικά εν λειτουργία.

Έδωσαν δε εντολή στους διαχειριστές 478 μεγάλων κτηρίων που φιλοξενούν από πολυκαταστήματα ως ξενοδοχεία να διατηρήσουν τις θερμοκρασίες τους σε επίπεδα 26 βαθμών Κελσίου και πάνω.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα