Η κλιματική αλλαγή της Ευρώπης θα πλήξει Σκανδιναβία και Νότο – Έρευνα

14:55 11/5/2012 - Πηγή: Econews

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία;

Η κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη αυτό τον αιώνα θα πλήξει κατά βάση τη Σκανδιναβία και τη Μεσογειακή λεκάνη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΕΑ).

«Η μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας αναμένεται στη ανατολική Σκανδιναβία και τη νοτιοανατολική Ευρώπη», επισημαίνει η ΕΕΑ, ενώ προειδοποιεί ότι από το 2021 ως το 2050 η θερμοκρασία στην Ευρώπη θα αυξηθεί κατά 1,5 βαθμό Κελσίου συγκριτικά με τα επίπεδα 1960 – 1990.

Ακόμα πιο δυσοίωνες είναι οι

προβλέψεις για τη βορειοανατολική Σκανδιναβία, όπου αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμούς Κελσίου ως το 2071. Μεγάλες αλλαγές αναμένεται να βιώσουν και περιοχές της Μεσογειακής λεκάνης και της ανατολικής Ευρώπης.

«Οι υψηλότερες θερμοκρασίες και η ελάττωση των βροχοπτώσεων θα πλήξει τον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα», επισημαίνει η ΕΕΑ προσθέτοντας ότι σε πολλές μεσογειακές χώρες η γεωργία απορροφά το 80% του νερού που δαπανάται συνολικά.

Η ΕΕΑ ωστόσο επισημαίνει ότι ο κόσμος έχει ακόμα το περιθώριο να επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων και αντικαθιστώντας τα ορυκτά καύσιμα με τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα