Ινδία: 620 εκατ. άνθρωποι χωρίς ρεύμα λόγω μπλακ-άουτ – Η αποκατάσταση και οι αιτίες

13:34 1/8/2012 - Πηγή: Econews

Χιλιάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο Μετρό του Νέου Δελχί, εκατοντάδες ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν κάτω από τη γη, νοσοκομεία, εργοστάσια και αεροδρόμια διέκοψαν την λειτουργία τους.

Αυτές ήταν μερικές από τις συνέπειες της κατάρρευσης τριών δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος στην Ινδία την Τρίτη 31 Ιουλίου.

Το μπλακ-άουτ άφησε 620 εκατ. ανθρώπους χωρίς ηλεκτρική ενέργεια και προκάλεσε την αμηχανία των Αρχών του αναδυόμενου ασιατικού γίγαντα.

Οι εκταταμένες διακοπές ρεύματος

στην Ινδία ήρθαν σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της χώρας αυξάνει κατακόρυφα τα τιμολόγια ηλεκτρισμού προφασιζόμενη την άνοδο στις τιμές των καυσίμων.

Το ηλεκτρικό δίκτυο αποκαταστάθηκε και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας διεξάγεται κανονικά σήμερα Τετάρτη 1η Αυγούστου. Περισσότερο επλήγησαν οι βόρειες, αλλά και ανατολικές επαρχίες της Ινδίας. Το χρηματοοικονομικό κέντρο στη Βομβάη δεν επλήγη, ούτε και τα τεχνολογικά κέντρα σε Χαϊντεραμπάντ και Μπάνγκαλορ.

Οι αιτίες του εκτεταμένου μπλακ-άουτ ερευνώνται, με πιθανότερη να προβάλλει η υπερβολική κατανάλωση ενέργειας από ορισμένες επαρχίες, πέραν των ορίων ασφαλείας που τους είχαν κατανεμηθεί.

Μια μέρα μετά την κατάρρευση του δικτύου, η επαρχία Γουχαράτ φέρεται να σχεδιάζει την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου-μαμούθ ισχύος ενός Γιγαβάτ.

Μάλιστα βρίσκεται σε συζητήσεις με τον βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας, International Finance Corporation (IFC) για τη χρηματοδότηση της επένδυσης.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Ινδία έσπασε το φράγμα του ενός Γιγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος στα φωτοβολταϊκά (διαβάστε σχετικά στο econews).

Photo: National Geographic

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα