Καιρός: καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Απαγορευτικό απόπλου

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τοπικά ως και τα 9 μποφόρ.

Ειδικότερα, το πρωί απαγορεύτηκε ο απόπλους των υδροπτέρυγων (δελφίνια) από το λιμάνι του Πειραιά προς Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου και αμφίδρομα στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Επίσης δεν πραγματοποιούνται

τα πρωινά δρομολόγια από τα Στύρα Ευβοίας προς Αγία Μαρίνα, από Πρίνο για Καβάλα και αντίστροφα και από Σαμοθράκη για Αλεξανδρούπολη.

Για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη νότια Πελοπόννησο.

Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα στα δυτικά. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη. Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και αργότερα καταιγίδες που πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας να είναι τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και μετά το μεσημέρι τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα, οπότε πιθανόν να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.

Βελτίωση αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 19 βαθμούς κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα