Κάπνισμα: απαγορεύουν (και) το ηλεκτρονικό τσιγάρο

17:34 8/12/2011 - Πηγή: Econews

Ούτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται να τη “γλυτώνει” από το υπουργείο Υγείας, διότι περιέχει “καθαρή” νικοτίνη όπως το κανονικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για το Κάπνισμα Παναγιώτη Μπεχράκη υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσει η πώληση του ηλεκτρονικού τσιγάρου επικαλούμενος σχετική γνωμοδότηση του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δημόπουλος ανακοίνωσε την απαγόρευση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Σε πείσμα βέβαια των ανακοινώσεων και των εντολών των διαφόρων αρμοδίων του υπουργείου ο νόμος απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, ιδιαίτερα σε κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια, παραμένει ουσιαστικά ανεφάρμοστος μετά την άρνηση καταστηματαρχών και κοινού να συμμορφωθούν, αλλά και της αδυναμίας των ελεγκτικών αρχών να τον επιβάλλουν (διαβάστε εδώ).

Σημειώνεται πως τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών εξετάζουν νέα αύξηση 20% στα τσιγάρα, η οποία θα αφορά και στα στριφτά τσιγάρα, τα οποία έχουν και την μεγαλύτερη κατανάλωση, καθώς κοστίζουν φθηνότερα από ένα πακέτο τσιγάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα