Κλιματική αλλαγή: έκκληση για συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας

18:11 3/11/2011 - Πηγή: Econews

Έκκληση στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο απηύθυνε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Μεξικού, Felipe Calderon, να συμφωνήσουν για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία των διαπραγματεύσεων στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής.

«Η απαίτηση για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι επιτακτική», δήλωσε ο  Μεξικανός πρόεδρος στη συνάντηση επιχειρηματιών στο περιθώριο της συνόδου των G20 στη Γαλλία.

«Η

επίσημη δέσμευση των μεγαλύτερων οικονομιών και των μεγαλύτερων ρυπαντών του πλανήτη είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρωπότητα», προσέθεσε.

Εδώ και 20 χρόνια διεξάγονται διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, ωστόσο ακόμα δεν υπήρξε συμφωνία για καθολική δέσμευση σε ό,τι αφορά τα αέρια του θερμοκηπίου, που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι μεγαλύτεροι ρυπαντές παγκοσμίως, οι ΗΠΑ και η Κίνα ποτέ δεν υπέγραψαν επίσημα τα ανώτατα όρια εκπομπών.

Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι λάθος να θεωρούμε ότι η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση «εξουδετέρωσε» την ανάγκη για μείωση των εκπομπών και απηύθυνε έκκληση στις πλούσιες χώρες αλλά και τις αναδυόμενες οικονομίες για πράσινες επενδύσεις.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα