Κυνηγοί εναντίον περιβαλλοντικών ΜΚΟ μετά τη φωτιά στη Χίο

14:15 3/9/2012 - Πηγή: Econews

Ανακοίνωση-απάντηση στις περιβαλλοντικές ΜΚΟ για την απαγόρευση της θήρας στη Χίο την επαύριο της καταστροφικής πυρκαγιάς που έκαψε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στο νησί εξέδωσε το Δίκτυο των Κυνηγών “Ωρίων”.

Οι κυνηγοί κατηγορούν τις ΜΚΟ ότι έχουν επιδοθεί σε συστηματική εκστρατεία συκοφάντησης των κυνηγών και επισημαίνουν ότι την ώρα που διαδίδονταν δημοσιεύματα και επιστολές κατά των κυνηγών στο διαδίκτυο,

οι κυνηγοί της Χίου συμμετείχαν ενεργά στο έργο της κατάσβεσης αλλά και τις ρίψεις τροφής στα θηράματα και μη που επιβίωσαν της πυρκαγιάς.

Ζητούν τέλος τη διακοπή χρηματοδότησης των ΜΚΟ, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αναλυτικότερα, το δίκτυο “Ωρίων” αναφέρει τα εξής:

“Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη οργανωμένης προσπάθειας των διάφορων περιβαλλοντικών και φιλοζωικών ΜΚΟ να φορτώσουν όλα τα δεινά και την καταστροφή της φύσης στους κυνηγούς και στο κυνήγι.

Μια τεράστιας έκτασης πυρκαγιά στο νησί της Χίου, προϊόν συστηματικού εμπρησμού, όπως προέκυψε από τη σύλληψη και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη ενός κατοίκου της περιοχής, αποτέλεσε την αφορμή για μια ψευδή και συκοφαντική επίθεση κατά των κυνηγών και ειδικότερα κατά των κυνηγών της Χίου.

Η Διεύθυνση Δασών Χίου, εν όψει της επικείμενης έναρξης της κυνηγετικής περιόδου 2012-2013 που θα ήταν η 20η Αυγούστου, ημερομηνία που η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη, προχώρησε στην αναστολή της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου για όλο το νησί μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Προφανώς έπρεπε να ολοκληρωθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς και να προχωρήσουν οι πρώτες εκτιμήσεις και καταγραφές των καμένων εκτάσεων στο νησί.

Οι κυνηγοί της Χίου, ως άνθρωποι της υπαίθρου που βιώνουν άμεσα τη φύση μέσα από τη θήρα, ασχολήθηκαν το διάστημα αυτό μόνο με το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, υπό την αιγίδα και την οργάνωση του τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου, προκειμένου να διαφυλάξουν την ύπαιθρο της περιοχής τους από την καταστροφή.

Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά, οι κυνηγοί του νησιού βρέθηκαν εθελοντικά στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάσβεσή της. Καθημερινά συγκεντρώνονταν και πρόσφεραν κάθε είδους βοήθεια στα οργανωμένα τμήματα πυρόσβεσης, θέτοντας στη διάθεσή τους και όλο τον εξοπλισμό του κυνηγετικού συλλόγου.

Ακόμα και μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, εκατοντάδες κυνηγοί ακολούθησαν την έκκληση του κυνηγετικού συλλόγου Χίου και συμμετείχαν οργανωμένα στη ρίψη τροφής για όλα τα άγρια ζώα και πτηνά της περιοχής, θηρεύσιμα και μη, διασπείροντας χιλιάδες κιλά σιταριού στις καμένες εκτάσεις και πέριξ αυτών, για να βοηθήσουν την πανίδα να ανακάμψει μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ενώ οι κυνηγοί της Χίου είχαν καθημερινή παρουσία και κύριο μέλημα την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι συνήθεις εξ επαγγέλματος αυτόκλητοι προστάτες του περιβάλλοντος, αισθάνθηκαν την ανάγκη, ενώ οι φλόγες ακόμη κατέστρεφαν περιουσίες και οι κυνηγοί αγωνίζονταν να τις κατασβήσουν μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους του νησιού, να ασ

Keywords
Τυχαία Θέματα