Κυπαρίσσια για πρόληψη πυρκαγιών: τριήμερη διεθνής συνάντηση

13:56 8/11/2011 - Πηγή: Econews

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης την Τρίτη 8,Τετάρτη 9, και Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε Ηράκλειο και Χανιά διεθνής συνάντηση στο πλαίσιο του έργου «Αντιπυρικές λωρίδες από κυπαρίσσι για πρόληψη πυρκαγιών».

Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό, οικολογικό και οικονομικό πρόγραμμα για προστασία των μεσογειακών χωρών» CypFire – 2G-MED09-70 του Επιχειρησιακού

Προγράμματος, «Μεσογειακός Χώρος- MED» του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (FEDER) και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους έχει ως εξής :

Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Τ.Ε.Ι. Κρήτης (Ηράκλειο, Σταυρωμένος, κτήριο Διοίκησης) και ώρα 15:00-17:00, όπου θα γίνει παρουσίαση των αναπτυξιακών – ερευνητικών παραδοτέων του έργου.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 οι συμμετέχοντες αρχικά θα επισκεφτούν επιδεικτικό αγρό όπου πραγματοποιείται δοκιμή προσαρμογής διαφορετικών κλώνων κυπαρισσιού που είναι εγκαταστημένος σε αναδασωτέα περιοχή Ζωφόρων Ηρακλείου ενώ στην συνέχεια θα επισκεφτούν τα φυσικά δάση κυπαρισσιού στις Βρύσες και στο Φρε Αποκόρωνα Χανίων.

Μετά, σε εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) και ώρα 14:30 – 15:30, θα πραγματοποιηθεί «Προσομοίωση δασικής πυρκαγιάς & Έλεγχος ευφλεκτότητας κυπαρισσιού σε αεροσήραγγα».

Τέλος την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 στην Αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας-Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Ηράκλειο, Σταυρωμένος) και ώρα 08:30-12:30 θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο σε θέματα Δασικών πυρκαγιών, χρήσεων γης, κατάστασης της βλάστησης σε σχέση με το κυπαρίσσι και τις χρήσεις του.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα και είναι ανοικτές για τους ενδιαφερόμενους. Υπεύθυνος του έργου CypFire είναι ο Καθ. Δρ. Ε. Καπετανάκης (ΤΕΙ), με Επιστημονικό Υπεύθυνο  τον Δρ. Α. Ντούλη (ΕΘΙΑΓΕ).

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα