Μεταλλαγμένα σε καταφύγια άγριας ζωής

12:01 3/11/2011 - Πηγή: Econews

Μήνυση κατά της Αμερικανικής Υπηρεσίας για την Αλιεία και την Άγρια Ζωή, υπέβαλαν την Τετάρτη οργανώσεις που μάχονται για το περιβάλλον και την ασφάλεια τροφίμων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι ΜΚΟ καταγγέλλουν ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία παραβίασε τη νομοθεσία συνάπτοντας συμφωνίες με αγρότες για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σε καταφύγια άγριας ζωής σε οχτώ πολιτείες, χωρίς να έχουν εκπονηθεί μάλιστα οι απαιτούμενες μελέτες.

Παράλληλα υποστηρίζουν

ότι στο μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων θα καλλιεργηθεί η ποικιλία της Monsanto «Roundup Ready, η οποία, όπως λένε, ενοχοποιείται για «επιδημίες ανθεκτικών ζιζανίων» και άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα.

«Τα Εθνικά Καταφύγια Άγριας Ζωής φιλοξενούν αποδημητικά πτηνά, απειλούμενα είδη και σπάνια βιοποικιλότητα», δήλωσε ο κ. Paige Tomaselli,  δικηγόρος της ΜΚΟ «Κέντρο Διατροφικής Ασφάλειας».

«Η χρήση εντομοαπωθητικών και η καλλιέργεια μεταλλαγμένων στις συγκεκριμένες περιοχές υποβαθμίζει αυτά τα ζωτικά οικοσυστήματα και έρχεται σε αντίθεση με τις βασικούς σκοπούς του συστήματος των καταφυγίων. Ακόμα χειρότερη είναι η χορήγηση άδειας για κάτι τέτοιο, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων», κατέληξε ο κ. Tomaselli.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα