Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το απόγευμα χωρίς τον Αλ. Τσίπρα

09:29 14/5/2012 - Πηγή: Econews

Νέα σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 το απόγευμα προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, στις 19:30, ο Κάρολος Παπούλιας θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά,

του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Ωστόσο, συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ανέφεραν ότι δεν θα συμμετάσχει στη νέα σύσκεψη.

Την Κυριακή το βράδυ ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα ο πρώτος γύρος διαβουλεύσεων, με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι στο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως η Κουμουνδούρου αρνείται κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξανεμίζονται οι ελπίδες για οικουμενική κυβέρνηση, όπως την περιγράφει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Ο Φ.Κουβέλης ζητά τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, που για να είναι βιώσιμη πρέπει να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και όποιων άλλων δυνάμεων υπηρετούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και επιλέγουν την αποδέσμευση από το Μνημόνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά αρνείται να συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο σε οικουμενική κυβέρνηση, ενώ απορρίπτει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό της ανοχής.

«Εμείς συνένοχοι δεν πρόκειται να γίνουμε», τονίζει κατηγορηματικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα