Νέο Μνημόνιο: υπερψηφίστηκε από τη Βουλή – 199 βουλευτές είπαν «ναι»- 74 όχι (upd)

09:40 13/2/2012 - Πηγή: Econews

Με 199 ψήφους  »υπέρ» πέρασε από τη Βουλή το Νέο Μνημόνιο. Εβδομήντα τέσσερις ψήφισαν όχι και πέντε παρών.

Το άρθρο 1 για τα εργασιακά ψηφίστηκε με 190 «ναι», 83 «όχι» και 5 «παρών». Το άρθρο 2 ψηφίστηκε με 201 ψήφους «ναι», 74 «όχι» και 3 «παρών». Το άρθρο 3 ψηφίστηκε με 199 «ναι», 74 «όχι», 5 «παρών». Το άρθρο 4 ψηφίστηκε με 202 «ναι», 74 «όχι» και 2 «παρών».

Το νομοσχέδιο προβλέπει  την έγκριση του PSI, για το “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων,

 την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την παροχή εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό κύριο Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Διαρροές και διαγραφές

Στα δύο μεγάλα κόμματα καταγράφηκαν 43 «περίπου διαρροές», βουλευτές που ψήφισαν «όχι» επί της αρχής στο νέο μνημόνιο ή απουσίαζαν από την ψηφοφορία.

Ειδικότερα, οι διαρροές οδήγησαν 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτός Κ.Ο. και άλλους 21 εκτός της Κ.Ο. της ΝΔ.

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τέθηκαν εκτός Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές: κ.κ. Σπύρος Κουβέλης, ‘Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Λάμπρος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Κασσάρας, Χάρης Καστανίδης, Κυριακή Τεκτονίδου, Χρήστο Κατσούρα, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης, Μαντατζή Τσετίν, Ηλίας θεοδωρίδης, Γιάννης Αμοιρίδης, Χρήστος Μαγκούφης. Προς διαγραφή ήταν και ο Αργύρης Λαφαζάνης αλλά παραιτήθηκε αυτοβούλως από βουλευτής.

Διαρροές σημειώθηκαν και στη ΝΔ, καθώς 21 βουλευτές του κόμματος καταψήφισαν το πακέτο μέτρων στην ψηφοφορία και  διεγράφησαν με απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Οι βουλευτές της ΝΔ που διεγράφησαν είναι οι κ.κ.: Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Τσαμπίκα Ιατρίδου, Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλια, Γιώργος Βαγιωνάς, Ελίζα Βόζενμπεργ, Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος και Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Από το κόμμα του ΛΑΟΣ, διεγράφησαν οι κ. Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.

—Εκτεταμένα επεισόδια

Σε πεδίο μάχης μετετράπη το Κέντρο της Αθήνας από το απόγευμα της Κυριακής, μετά το συλλαλητήριο κατά των μέτρων. Δεκάδες καταστήματα, τράπεζες και κτήρια έγιναν παρανάλωμα του πυρός εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης κουκουλοφόρων.

Καταγράφηκαν πάνω από 45 πυρκαγιές σε κτήρια και καταστήματα, μεταξύ των οποίων οι ιστορικοί κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Άστυ» και τα κεντρικά της Alpha Bank στην οδό Πεζμαζόγλου, τραπεζικά καταστήματα στις οδού Αιόλου και Αθηνάς, αλλά και άλλα σημεία της πρωτεύουσας.

Οι Αρχές συνέλαβαν 67 άτομα για τα επεισόδια, ενώ προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα 75 άτομα.  Πάνω από 50 πολίτες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ α

Keywords
Τυχαία Θέματα