Νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις – Τι θα γίνει με ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

10:59 7/8/2012 - Πηγή: Econews

Νομοσχέδιο με 77 διοικητικές πράξεις για τη διευκόλυνση των αποκρατικοποιήσεων προωθεί η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη τωντριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτερμπορικής, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι ο κατάλογος με τα δέκα ωριμότερα έργα θα δοθεί συν τω χρόνω, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι προτεραιότητα έχουν: το Ελληνικό,

η Αφάντου στη Ρόδο, η Κασσιόπη στην Κέρκυρα, το IBC, το Golden Hall, τα Κρατικά Λαχεία, η ΔΕΠΑ, ο ΔΕΣΦΑ, ο ΟΠΑΠ και 48 ακίνητα του Δημοσίου.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, όπως δήλωσε στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος, η κυβέρνηση θέλει δεσμευτικές προσφορές μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και ελπίζει να ολοκληρώσει την πώληση μέχρι το φθινόπωρο.

«Πέρα από την αποκόμιση εσόδων, με τις αποκρατικοποιήσεις επιδιώκουμε την αλλαγή του ρόλου του κράτους στην ελληνική οικονομία», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Παράλληλα ανέφερε ότι για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ρωσικές, ιταλικές, αμερικανικές και γαλλικές εταιρείες.

Η συζήτηση των τριών πολιτικών αρχηγών για το σχέδιο προώθησης των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί το απόγευμα της Τρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα