Ντέρμπαν: 16 περιβαλλοντικές οργανώσεις «καίνε» τον Ομπάμα

09:03 1/12/2011 - Πηγή: Econews

Αλλαγή στάσης στις διαπραγματεύσεις στο Ντέρμπαν ζητούν από τις ΗΠΑ περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς, προειδοποιώντας τον Μπάρακ Ομπάμα ότι η Αμερική είναι έτοιμη «να τινάξει τις συζητήσεις στον αέρα».

Παράλληλα, κάποιοι από τους στενότερους συμμάχους του επέπληξαν τον Αμερικανό πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι δεν υλοποιεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για το κλίμα.

Τα παραπάνω αντικατοπτρίζουν την απογοήτευση των περιβαλλοντικών οργανώσεων για το γεγονός ότι ο Ομπάμα επικεντρώνεται

περισσότερο στο πώς θα προστατέψει το ενδεχόμενο επανεκλογής του, παρά στην επίτευξη συμφωνίας στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, στη Νότιο Αφρική.

Σε επιστολή τους στην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, επικεφαλής 16 αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών οργανώσεων κρούουν των κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ «μπλοκάρουν την πρόοδο σε βασικά σημεία διαπραγμάτευσης στο Ντέρμπαν, όπως η δημιουργία ταμείου για τη χορήγηση 100 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως στις αναπτυσσόμενες χώρες με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Sierra Club, καταγγέλλουν επίσης ότι ο Μπάρακ Ομπάμα, όταν εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ το 2008, δημιούργησε τεράστιες ελπίδες στους Αμερικάνους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Τρία χρόνια αργότερα οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να καταστούν μεγάλο εμπόδιο για την επίτευξη προόδου, αντί να λειτουργούν ως ηγετική δύναμη στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», επισημαίνουν στην επιστολή διαμαρτυρίας τους οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, κατηγορώντας την Αμερική ότι δεν είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την ΕΕ και την Κίνα για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα