Οι φυτικές ίνες «ασπίδα» κατά του καρκίνου του εντέρου

Η διατροφή με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως το πόριτζ, το καφέ ρύζι και τα δημητριακά περιορίζει δραστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του εντέρου, σύμφωνα με συγκεντρωτική ανάλυση 25 μελετών.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι ίνες των δημητριακών και οι τροφές ολικής άλεσης συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου στο έντερο, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο με τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια, όπως οι φακές και τα φασόλια.

Η έρευνα που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση της British Medical Journal δείχνει πως η αύξηση της πρόσληψης ινών κατά 10 γραμμάρια συνεπάγεται μείωση 10% του κινδύνου εντερικού καρκίνου.

Επίσης, καταγράφηκε μείωση 20% στον κίνδυνο καρκίνου για κάθε 90 γραμμάρια τροφών ολικής αλέσεως ημερησίως.

Οι τροφές ολικής άλεσης περιλαμβάνουν το καφέ ρύζι, το πόριτζ και ορισμένα ψωμιά και δημητριακά.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα