Παρουσίαση του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

15:54 29/2/2012 - Πηγή: Econews

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, στο Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση της Πανελλήνιας παρουσίασης του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά, τόσο το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης (Μαραθώνιος, 10χλμ, 5χλμ και 1.000μ Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς),

όσο και το πρόγραμμα των παράλληλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου που ξεπέρασε τις προσδοκίες της Οργανωτικής Επιτροπής.

Παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος  παρουσίασε μηνύματα κοινωνικής προσφοράς και εκστρατείας βελτίωσης και προστασίας της υγείας του πολίτη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας που δήλωσε τη στήριξη της Περιφέρειας στη διοργάνωση.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα. Τζιτζικώστα, η οποία ανακοίνωσε ότι η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.  Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επίτιμης Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιάννης Μπουτάρης απέστειλε χαιρετισμό, όπου δήλωσε ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» αποτελεί μια διοργάνωση που μπορεί να συνεισφέρει πολλαπλά στην προβολή μιας νέας, σύγχρονης ταυτότητας της πόλης μας.

Η Ο.Ε. στηρίζει την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων προτρέποντας γονείς και συνοδούς των μαθητών του αγώνα των 1.000μ. να καταθέτουν τη βοήθειά τους προς ενίσχυση του αξιοθαύμαστου έργου της. Το περιβαλλοντολογικό πρόγραμμα της διοργάνωσης παρουσίασε η Υπεύθυνη Τομέα Περιβάλλοντος της Ο.Ε. κα. Γούτα, αναφερόμενη στη διανομή δενδρυλλίων σε κάθε δρομέα των 1.000μ., με στόχο το μήνυμα «ο αγώνας για το περιβάλλον είναι μαραθώνιος».

Ο κ. Τσαπρούνης Γιώργος, Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών σχέσεων της WIND, που είναι ο Κύριος χορηγός του 7ου Μαραθωνίου και Ονομαστικός χορηγός των 5 & 10 χλμ., πέρα από τη δήλωση της υλικής και ηθικής στήριξης της εταιρείας του στη διοργάνωση, προέτρεψε τον κόσμο να συμμετέχει ακολουθώντας το νέο μήνυμα του φετινού Μαραθωνίου «Τρέξε για σένα».

Ανακοίνωσε επίσης ότι στα πλαίσια της διοργάνωσης θα πραγματοποιήσει δωρεά στο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» Φιλύρου Θεσ/κης.Κλείνοντας την παρουσίαση ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε. κ. Ποδιώτης και ο Γενικός Διευθυντής του Μαραθωνίου κ. Χριστόπουλος ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκόμενους και τους κάλεσαν την Κυριακή 1 Απριλίου να συμμετέχουν ως δρομείς ή ως θεατές.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα