Πικάντικο σορμπέ με φράουλες και τσίλι: δροσερή γλύκα με απρόσμενη φωτιά

16:54 10/2/2012 - Πηγή: Econews

Ο συνδυασμός της φράουλας με την καυτερή πιπεριά (τσίλι) μπορεί να σας φαίνεται αλλόκοτος, αλλά σας προκαλώ να τον δοκιμάσετε!

Η ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το καυτερό είναι τέλεια σ’ αυτή την εύκολη συνταγή για πικάντικο σορμπέ, που δίνει μια απροσδόκητη τροπή στο τέλος ενός γεύματος.

Είναι επίσης υπέροχο όταν τρώγεται με …σπιτικά κουτάλια από πικρή σοκολάτα και η διακόσμησή

του από μπάλες σοκολάτας (ή …σφαίρες σοκολάτας όπως μου αρέσει να τις φαντάζομαι, ακριβώς για να δείξω στο ραντεβού του Βαλεντίνου μου ότι δεν είμαι κάποια που θα μπερδευτεί…).

Όπως στην τέλεια σχέση, αυτό το σορμπέ είναι δροσερό και γλυκό και χωρίς περιπλοκές στην πρώτη γεύση … και τότε σιγά-σιγά η λεπτή φωτιά κάτω από τη γλώσσα την κάνει να μυρμηγκιάζει και να θέλει κι άλλο …περισσότερο…

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά περίπου συν ο χρόνος στο ψυγείο. Το ιαπωνικό κατάστημα Muji, διαθέτει διάφορα καλούπια σιλικόνης για να κάνετε τα κουταλάκια και τις μπάλλες της σοκολάτας. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά (για 8 άτομα)
175 γραμ. ζάχαρη
250 ml νερού
450 γραμ. φράουλες, καθαρισμένες
χυμός από 1 πορτοκάλι, στραγγισμένος
1 αποξηραμένα καυτερή πιπεριά, θρυμματισμένη και τριμμένη σε σκόνη
μερικά μικρά κλωναράκια δυόσμου

για τα κουτάλια και τις σφαίρες σοκολάτας
300 γραμ. σοκολάτα με υψηλό ποσοστό σε κακάο (χρησιμοποιήσαμε Chocolat Dégustation Extra Noir του Carrefour με 80% κακάο)
καλούπια σιλικόνης

Κάνετε το σιρόπι: Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, φέρνετε σε σημείο βρασμού και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάστε το σορμπέ: Βάλτε τις φράουλες με το χυμό του πορτοκαλιού σε μπλέντερ και κάντε τις πουρέ. Προσθέστε το τσίλι και αναμίξτε καλά. Αδειάστε το μίγμα σε λεπτό σουρωτήρι τοποθετημένο πάνω από μπολ και πιέστε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ώστε να περάσει καθαρό και απαλλαγμένο από τους σπόρους. Ανακατέψτε το κρύο σιρόπι με το μείγμα και αδειάστε το σε ένα δοχείο (τάπερ). Καλύψτε την επιφάνεια με μεμβράνη και βάλτε στην κατάψυξη για για 2 ώρες ή μέχρι να σχηματιστούν κρύσταλλοι πάγου γύρω από τις άκρες του σορμπέ. Αδειάστε το παγωμένο μείγμα σε μπολ και χτυπήστε το μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα.

Ξαναβάλτε το στην κατάψυξη για άλλες 4 ώρες.

Κάνετε τα κουταλάκια και τις μπάλες σιλικόνης: Λιώνετε απλώς τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (μπολ επάνω σε νερό που είναι καυτό αλλά δεν βράζει) και την αδειάζετε στα καλούπια. Τα βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά και voila, τέλεια κουτάλια και σφαίρες σοκολάτας!

Σερβίρισμα: Mισή ώρα πριν, μεταφέρετε το σορμπέ από την κατάψυξη στο ψυγείο ώστε να μαλακώσει ελαφρά. Βάλτε σε ποτήρια και διακοσμήστε με το δυόσμο.

Πηγή Συνταγές Pandespani

Keywords
Τυχαία Θέματα