Πρόγραμμα «Ήλιος»: νομοθετικές παρεμβάσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

09:18 15/2/2012 - Πηγή: Econews

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Günther Oettinger, είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίου, στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Παπακωνσταντίου ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την πρόοδο και τις νομοθετικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει η Ελληνική Κυβέρνηση για την προώθηση του Σχεδίου «Ήλιος», ενώ αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα της Ελλάδας

και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαμόρφωση του πλαισίου εξαγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην ΕΕ.

Νωρίτερα, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν δύο θέματα με ιδιαίτερη σημασία για την Ελληνική οικονομία: οι δευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές και η Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση.

«Εμείς υποστηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία, καθώς από τις προτάσεις έργων που θα διαμορφωθούν η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί πολλαπλά, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης της εξαγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που προωθούμε με το σχέδιο Ήλιος», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στις δευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές.

Σε ό,τι αφορά την Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση, ο υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε ότι «Στην Ελλάδα ήδη χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται πολλά έργα εξοικονόμησης σε ιδιωτικά κτήρια και στον δημόσιο τομέα και είναι πολύ σημαντικό ότι η πολιτική αυτή προωθείται και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Σημειώνω, ότι αποτελεί ένα κατεξοχήν αναπτυξιακό τομέα για την οικονομία μας, τόσο γιατί μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη και διάχυση νέων τεχνολογιών ενεργειακής απόδοσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, όσο και γιατί βοηθά στην αναζωογόνηση του κατασκευαστικού και οικοδομικού κλάδου στην χώρα μας», κατέληξε.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα