Πρόστιμο 300 Ευρώ την ημέρα στη ΔΕΗ αν κόψει το ρεύμα – Κανονικά το “χαράτσι”

Πρόστιμο της τάξης των 300 Ευρώ θα καταβάλλει η ΔΕΗ σε περίπτωση που προχωρά σε διακοπή ηλεκτροδότησης καταναλωτών έχουν πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά όχι τ0ο Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Κατά τ’ άλλα η ΔΕΗ θα μπορεί να εισπράττει

κανονικά το “χαράτσι” για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών ρεύματος όπως αποφάσισε χθες ο Άρειος Πάγος, “παγώνοντας” ουσιαστικά την ισχύ της απόφασης του Πρωτοδικείου, με την οποία είχε κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου, εξετάζοντας την αίτηση αναστολής του υπουργείου Οικονομικών, έκρινε ότι πρέπει να συνεχίσει το Δημόσιο να εισπράττει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, διότι διαφορετικά θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2012 αλλά και του 2013.

Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν πρέπει να ανασταλεί η απόφαση του Πρωτοδικείου κατά το μέρος εκείνο που υποχρεώνει τη ΔΕΗ «να μην διακόπτει την παροχή του ρεύματος στους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το τέλος ηλεκτροδότησης».

Το Δημόσιο υποστήριξε πως σε αντίθετη περίπτωση θα έχανε πάνω από 1 δισ. Ευρώ με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόστιμο 300 Ευρώ, ΔΕΗ, – Κανονικά, “χαράτσι”,prostimo 300 evro, dei, – kanonika, “charatsi”