Προβλήματα με την επιστράτευση – Βουνά τα σκουπίδια

Σύγχυση προκάλεσε η επιστράτευση που αποφάσισε η κυβέρνηση για την αποκομιδή των χιλιάδων τόνων απορριμμάτων από τους δρόμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς η απόφαση σε πρώτη φάση αφορούσε  μόνο στους οδηγούς και τα απορριμματοφόρα και όχι στο σύνολο των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Ως εκ τούτου η αποκομιδή ήταν αδύνατη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr,

για την επίλυση του προβλήματος εκδόθηκε χθες δεύτερη, συμπληρωματική απόφαση στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων της Αττικής, ενώ η πολιτική επιστράτευση διευρύνεται και στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει επιδοθεί κανένα ατομικό φύλλο στους απεργούς, καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με την προαναγγελία επιστράτευσης πρόλαβαν να «εξαφανιστούν».

Εκτός αυτού, λόγω της έλλειψης προετοιμασίας, δεν υπάρχουν οι σχετικές καταστάσεις με τα ονόματα των εργαζομένων στους οποίους έπρεπε επιδοθούν τα ατομικά φύλλα.

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττική για την επίταξη των απορριμματοφόρων

Με αφορμή την απόφαση για την πολιτική κινητοποίηση των οδηγών απορριμματοφόρων οχημάτων και φορτηγών των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Η διαδικασία της πολιτικής κινητοποίησης είναι μια διαδικασία που προβλέπεται στο νόμο. Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε.

Η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής εξαντλείται στην υλοποίηση της διαδικασίας επίδοσης των φύλλων επίταξης στους Δήμους.

Θέλω να υπογραμμίσω πως εδώ και 5 ημέρες καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, για να μαζευτούν τα απορρίμματα. Εκκλήσεις στους υπευθύνους για διάλογο, πρωτοβουλίες, αποκομιδή απορριμμάτων από ευαίσθητους χώρους, όπως σχολεία και νοσοκομεία. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι άλλο τα δικαιώματα των εργαζομένων και άλλο η ζωή και η υγεία 5 εκ. πολιτών.

Επαναλαμβάνω την έκκληση που κάνω από την πρώτη στιγμή, να επικρατήσει ο κοινός νους προς όφελος της κοινωνικής συνοχής».

Οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών της Περιφέρειας Αττικής, μετά την Υ386/17-10-2011 απόφαση του Πρωθυπουργού και την αριθμ. 44004/17-10-2011 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, εξέδωσαν 1.694 φύλλα επίταξης απορριμματοφόρων οχημάτων, τα οποία μέσω των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών επιδίδονται στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, ενημέρωσε εκτενώς το Σώμα για όλες τις ενέργειες που έκανε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα