Πυρηνική Ενέργεια: «ελάχιστα άλλαξαν» – Έκκληση για διεθνή συμφωνία

11:59 9/3/2012 - Πηγή: Econews

Ζήτημα προτεραιότητας θα έπρεπε να είναι για τις κυβερνήσεις η επίτευξη νέας διεθνούς συμφωνίας για τη διαχείριση και την ασφάλεια των πυρηνικών εργοστασίων, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας (WEC), στο οποίο συμμετέχουν ως μέλη ορισμένες από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως.

Ένα χρόνο μετά την καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, το WEC, ανακοίνωσε ότι «η επίτευξη συμφωνίας είναι δυνατή και ότι θα έπρεπε να αποτελεί θέμα προτεραιότητας».

«Η παγκόσμια πυρηνική ενέργεια είναι ένα από τα λίγα θέματα για τα οποία θα μπορούσε

να επιτευχθεί διεθνής συμφωνία, με λογικές προσπάθειες. Η ανάγκη για να δράσουμε είναι επιτακτική και ο χρόνος είναι τώρα», αναφέρει το WEC σε έκθεσή του.

«Ελάχιστα άλλαξαν σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της παγκόσμιας διακυβέρνησης της πυρηνικής ενέργειας, γεγονός που καταδεικνύει ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση. Υπάρχει ουσιαστική ανάγκη να ενημερώσουμε το κοινό για τις νέες τεχνολογίες πυρηνικής ενέργειας, τα κόστη, την ασφάλεια, τα οφέλη και τους κινδύνους», τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Παράλληλα, στην έκθεσή του το Συμβούλιο υποστηρίζει ότι η πυρηνική ενέργεια συνεχίζει να αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τις κυβερνήσεις παγκοσμίως, παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια των αντιδραστήρων μετά την πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα.

Παρά το γεγονός ότι πολλές χώρες «πάγωσαν» τα σχέδιά τους ή αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πυρηνική ενέργεια, το WEC συμπεραίνει στην έκθεσή του ότι η τάση για ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας σε πολλές χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου θα συνεχιστεί.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα