Πυρκαγιές καίνε την Κρήτη – Σε ύφεση τα υπόλοιπα μέτωπα

15:03 30/7/2012 - Πηγή: Econews

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μάρθα του Δήμου Βιάννου, στον Νομό Ηρακλείου Κρήτης, ενώ τρία πύρινα μέτωπα καίνε στο Ρέθυμνο.

Νωρίτερα, οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του της Κάτω Βιάννου και μέρους του χωριού Χόνδρος.

Στο νομό Ρεθύμνης φωτιές καίνε στα νότια στον Κέραμε και την Ακουμιανή Γιαλιά, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε, τα ξημερώματα, στις περιοχές Βελονάδο και Κάστελο.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική

περιοχή, στο Σταυράκι Ιωαννίνων. Η φωτιά απανθράκωσε εκατό στρέμματα δασικής έκτασης και τετρακόσια χορτολιβαδικής ενώ στην περιοχή έσπευσαν 56 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα με 18 άτομα και είκοσι πυροσβεστικά οχήματα.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας στην κοινότητα Παλαμπά. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και κατέκαψε 60 στρέμματα δασικής έκτασης. Στο σημείο επιχείρησαν 17 πυροσβέστες, δεκαπέντε μέλη πεζοπόρου τμήματος και επτά πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, υπό έλεγχο τέθηκε, παρά τους ισχυρούς ανέμους, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αυγώνυμα της Χίου, αλλά και στην περιοχή του ΧΥΤΑ Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική.

Σε ύφεση και υπό έλεγχο, βρίσκεται πυρκαγιά η οποία ξέσπασε χθες το απόγευμα, από άγνωστή μέχρις στιγμής αιτία, στην περιοχή Κοκκινοπηλός στα Καζάνια Ολύμπου.

Τέλος, πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατάνια στη Ρόδο. Επί τόπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα