Ρούχα από γάλα φτιάχνει Γερμανίδα σχεδιάστρια μόδας

Μια νέα Γερμανίδα σχεδιάστρια μόδας από το Ανόβερο φέρνει επανάσταση στη μόδα καθώς τα ρούχα που δημιουργεί είναι φτιαγμένα από γάλα!

Η 28χρονη Άνκε Ντομάσκε έχει αναπτύξει ένα υλικό με την ονομασία QMilch το οποίο είναι περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις καζεΐνης, πρωτεΐνης που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Πρόκειται για το πρώτο χειροποίητο ύφασμα κατασκευασμένο εξολοκλήρου χωρίς χημικά.

“Η υφή της μοιάζει με αυτή του μεταξιού και δεν μυρίζει, ενώ μπαίνει στο πλυντήριο

όπως οποιοδήποτε άλλο ύφασμα” δήλωσε στο Reuters η σχεδιάστρια.

Το ύφασμα QMilch είναι φτιαγμένο από φυσικά υλικά, είναι οικολογικό και όπως υποστηρίζει η Ντομάσκε κάνει καλό στην υγεία, καθώς τα αμινοξέα της πρωτεΐνης είναι αντιβακτηριακά, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του κυκλοφοριακού συστήματος και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Επίσης πρόκειται για πολύ ανθεκτικά υφάσματα που δεν αποσυντίθενται.

Η φίρμα της Ντομάσκε Mademoiselle Chi Chi μόλις ξεκίνησε να παρουσιάζει ρούχα φτιαγμένα από την ίνα γάλακτος στις κολεξιόν.

Υφάσματα από γάλα κυκλοφορούν από το 1930 αλλά η παραγωγή τους γινόταν με μη οικολογικούς τρόπους αφού χρησιμοποιούνταν πολλά χημικά, σε αντίθεση με το QMilch που είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από καζεΐνη και άλλα φυσικά συστατικά.

Η καζεΐνη εξάγεται από τη σκόνη γάλακτος και στη συνέχεια θερμαίνεται και αναμειγνύεται με άλλα φυσικά συστατικά σε μια συσκευή που μοιάζει με μηχανή του κιμά. Στη συνέχεια το ύφασμα βγαίνει σε κλωστές και τοποθετείται σε καρούλι έτοιμο για χρήση.

Η Ντομάσκε υποστήριξε πως απαιτούνται έξι λίτρα γάλα για τη δημιουργία ενός φορέματος αξίας 150 ως 200 ευρώ.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα