Σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αττική

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε χθες τα ονόματα των τριών ιδιωτικών εταιρειών που έχουν αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής εταιρείες:

1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΕΒΕ με δ.τ. Helesi2. Alpha Green

ABEE3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ A.Ε.

Τα στοιχεία των εταιρειών θα αναρτηθούν και στη Διαύγεια.

Την απόφαση για την ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτες έλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης που έλαβε την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο και της υγειονομικής διατάξεως επείγουσας ανάγκης αποκομιδής απορριμμάτων που εξέδωσε εχθές το Υπουργείο Υγείας.

Η αποκομιδή θα αρχίσει άμεσα με προτεραιότητα στους ευαίσθητους για τη δημόσια υγεία χώρους, δηλαδή τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία.

Ήδη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, τα πρώτα ιδιωτικά απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια.

Την ίδια ώρα ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι ενισχύουν την περιφρούρηση του ΧΥΤΑ της Φυλής, που εδώ και μέρες είναι υπό κατάληψη.

Σε δηλώσεις του από τον ΧΥΤΑ ο πρόεδρος των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση Θ. Μπαλασόπουλος, ανακοίνωσε τη συνέχιση της 48ωρης αποχής το Σάββατο και την Κυριακή για όσους δουλεύουν υπερωριακά, 48ωρη απεργία τις ίδιες ημέρες για όσους εργάζονται για συμπλήρωση ωραρίου, 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη και συμμετοχή στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα