Σουβλάκια με πεπόνι και μαριναρισμένες πιπεριές

13:44 14/7/2012 - Πηγή: Econews

Με την τακτοποίηση ενός μικρού ραφιού γλύστρισε ένα τούτσικο βιβλιαράκι (της Sylvie Ait-Ali), που, μεταξύ άλλων, όλα μεγέθους αρώματος, μάς είχαν εμπνεύσει γκουγκλίζοντας μετά παγωμένου ποτού καλοκαίρι βράδυ και ο Greekadman τα είχε παραγγείλει “για να … βρίσκονται” είπε “και να παίζουμε καμιά φορά με τα verrines”.

Το άνοιξα λοιπόν, το πεσμένο καρέ βιβλίο στο κόκκινο χαρτάκι που έκανε χρέη σελιδοδείκτη και παρέα σ’ ένα μπλε, ένα πράσινο κι ένα πορτοκαλί

εδώ κι ένα χρόνο, τουλάχιστον. Στο ψυγείο το ολόφρεσκο πεπόνι που αποδείχτηκε και νοστιμότατο (παρά τους φόβους μου αν και ήταν bio), ήρθε να συνηγορήσει στην επιλογή που το θέλει να συνομιλεί γευστικά με τις μαριναρισμένες πιπεριές, πράσινες (οι αγαπημένες μου) και χρωματιστές.

Λάιτ η συνταγή, ζουμερές οι μπουκιές και ο συνδυασμός της γλυκύτητας του πεπονιού με τις διαφορετικές πιπεριές και το άρωμα του βασιλικού, ωραιότατος και πέραν της προσδοκίας. Σας την μεταφέρω έτσι, βρίσκοντας την ιδέα εκτός από γευστική και με στοιχειώδες παιχνιδιάρικο ενδιαφέρον, πολύ δροσερή και καλοκαιρινή, συνεπώς άξια και ό,τι πρέπει για να υποστηρίξει ως ορεκτικό το ξεκίνημα ενός ντινέ με το θερμόμετρο στη σκάλα των late 30′s.

Τι να μην κάνετε και μην μπείτε στον πειρασμό -ειδικά οι επιρρεπείς στις μικροεπεμβάσεις: Κρατήστε το συνδυασμό απλό και μην βάλετε ξίδι, ούτε μπαλσάμικο, εννοείται, γιατί πραγματικά δεν το χρειάζεται.

Προετοιμασία: 20-25 λεπτά συν ο χρόνος για το μαρινάρισμα στο ψυγείο. Κάντε τα σουβλάκια νωρίτερα και αφήστε τα στην ψύξη να είναι πολύ κρύα. Θα χρειαστείτε το εργαλείο που κάνει μπαλάκια -παριζιάνικο κουτάλι. Αν δεν το έχετε, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού, που θα βγάλει διαφορετικό σχήμα ή κόψτε το πεπόνι σε κυβάκια 2-2.5 εκατ. Εύκολη συνταγή.

Υλικά (μπουκιές για 5-6 άτομα)
2 πράσινες και 2 κόκκινες ή πορτοκαλί πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο ή βασιλικό
πεπόνι (περίπου 1/2, ανάλογα με το μέγεθος)
λίγο χοντρό αλάτι, λευκό πιπέρι

Προθερμάνετε το γκριλ στους 220 βαθμούς C.

Ετοιμάζετε τις πιπεριές: Κόψτε τις στα δύο και ακολούθως κάθε μισό στα 6, ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα κομμάτια πρέπει να έχουν πλάτος περίπου 3-3.5 εκατ. Βάλτε τις σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα με τη φλούδα προς τα πάνω και ψήστε στο γκριλ (απόσταση γύρω στα 12 εκατ. από τις αντιστάσεις) περί τα 15-17 λεπτά. Βγάλτε τις απ’ το φούρνο, κλείστε τις σε πλαστική σακούλα για 10 λεπτά και ακολούθως αφαιρέστε τους τη φλούδα.

Τοποθετήστε σε βαθύ πιάτο και προσθέστε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό (ή βασιλικό), αλάτι και λίγο πιπέρι. Σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Ολοκλήρωση: Κάντε μπαλάκια απ’ το πεπόνι. Περάστε σε κάθε καλαμάκι ένα κομματάκι τυλιγμένης πιπεριάς πράσινης, ένα μπαλάκι πεπόνι και 1 κοματάκι τυλιγμένης πιπεριάς πορτοκαλί.

Σερβίρισμα: Βάλτε στο κάτω μέρος κάθε ποτηριού μερικά κομματάκια μαριναρισμένης πιπεριάς και τοποθετήστε κ

Keywords
Τυχαία Θέματα