Σπαράγγια “θεραπεύουν” το χανγκόβερ της Πρωτοχρονιάς και προστατεύουν το συκώτι

13:27 2/1/2013 - Πηγή: Econews

Η Πρωτοχρονιά έφυγε και πολλοί νιώθουν καταπονημένοι από την υπερκατανάλωση φαγητού και κυρίως αλκοόλ. Μπορεί ένα νόστιμο Bloody Mary ή μια κούπα καφέ να αποτελούν κλασσικές επιλογές για την αντιμετώπιση του χανγκόβερ, αλλά μια νέα έρευνα δείχνει πως μερικά σπαράγγια μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Τεχνολόγων Τροφίμων των ΗΠΑ (Institute

of Food Technologists) έδειξε πως τα αμινοξέα του νόστιμου λαχανικού βοηθούν τον οργανισμό να μεταβολίσει ταχύτερα το αλκοόλ προστατεύοντας ταυτόχρονα τα ηπατικά κύτταρα.

Σε διαφορετική έρευνα του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης του Εθνικού Πανεπιστημίου του Τζετζού της Νότιας Κορέας έδειξε πως τα συστατικά που περιέχονται σε βλαστούς και φύλλα νεαρών σπαραγγιών προστατεύουν τα ηπατικά κύτταρα ανθρώπων (και ποντικών) που καταπονούνται από το αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, εκχύλισμα σπαραγγιού περιορίζει την τοξικότητα του ήπατος που προκαλεί η υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Αμινοξέα, μέταλλα, βιταμίνη C, ποτάσιο και φυλλικό οξύ σε συνδυασμό με τις φυσικές αντιοξειδωτικές και διουρητικές ιδιότητες καθιστούν το σπαράγγι ιδανικό φάρμακο μετά από μια μακρά νύχτα.

Επίσης, τα σπαράγγια καταπολεμούν το διαβήτη και βελτιώνουν μαζί με άλλες τροφές που μας κάνουν χαρούμενους τη διάθεσή μας χάρη στο φυλλικό οξύ.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα