Συνεχίζεται το «έγκλημα» στο δάσος της Στροφυλιάς

11:08 4/3/2012 - Πηγή: Econews

Σε καθημερινή λεηλασία έχει μετατραπεί η λαθροϋλοτομία στο Εθνικό Πάρκο της Στροφυλιάς, σύμφωνα με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ), που καταγγέλλει ότι οι δασικές υπηρεσίες της Αχαΐας δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για τη φύλαξη του μοναδικού δασικού οικοσυστήματος.

Παρά την πρόσφατη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Γ. Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσου Αποστολόπουλου  και τις εντολές που έδωσε στις δασικές υπηρεσίες «…να προβούν άμεσα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη

του φαινομένου», το δάσος, σύμφωνα με την ΟΙΚΙΠΑ παραμένει ξέφραγο αμπέλι στο έλεος των ασύδοτων λαθροϋλοτόμων.

Σε επίσκεψη που έκαναν τα μέλη της οργάνωσης την Κυριακή 18-2-2012 στην περιοχή των υγροτόπων του Πρόκοπου και της Λάμιας, στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για την παρακολούθηση των Σημαντικών Περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας (IBA), διαπιστώθηκε μεγάλη καταστροφή στο δάσος της Στροφυλιάς.

Μαζί με τους επόπτες του Φορέα Διαχείρισης η ΟΙΚΙΠΑ κατέγραψε δεκάδες αιωνόβιες κουκουναριές οι οποίες είχαν κοπεί από τη ρίζα το προηγούμενο βράδυ σε κεντρικότατα σημεία του δάσους δίπλα στο χαλικόδρομο που ενώνει το Μετόχι με το Κουνουπέλι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τόσο των εποπτών, όσο και κατοίκων της περιοχής που βλέπουν καθημερινά το δάσος να λεηλατείται, οι λαθροϋλοτόμοι εμφανίζονται ακόμη και νυχτερινές ώρες, κόβουν ζωντανά αιωνόβια δέντρα, παίρνουν τον τεράστιο κορμό και φεύγουν ανενόχλητοι αφήνοντας όλα  τα υπόλοιπα μέρη του δέντρου.

Τη συγκεκριμένη μέρα  δεν υπήρχε στο δάσος κανένας δασικός υπάλληλος, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. Η ΟΙΚΙΠΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Αποστολόπουλο και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση της φύλαξης μέρα και νύχτα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα