Τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα περιβαλλοντική «βόμβα»

17:23 23/1/2012 - Πηγή: Econews

Η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε την ενημέρωση του κοινού σχετικά με μια επικίνδυνη μορφή ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πυροτεχνήματα που θα κατακλύσουν τον ουρανό του Πεκίνου με αφορμή τους εορτασμούς για την πρωτοχρονιά το βράδυ της Κυριακής.

Οι περιβαλλοντικές Αρχές του Πεκίνου δημοσιοποίησαν κατόπιν πιέσεων για διαφάνεια ωριαίες μετρήσεις ρύπανσης/μικροσωματιδίων PM2,5. Πηγή του κακού θεωρούνται οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων και οι καμινάδες των εργοστασίων του αναδυόμενου οικονομικού γίγαντα που

εξελίσσεται σε περιβαλλοντική βόμβα για τον πλανήτη.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας καλούν τους συμπολίτες τους να μην χρησιμοποιήσουν πυροτεχνήματα στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, καθώς η συγκέντρωση μικροσωματιδίων αναμένεται να εκτοξευτεί.

Η κινεζική ΜΚΟ Darwin Nature Knowledge Society προειδοποιεί πως η ποιότητα του αέρα σε πολλές κινεζικές πόλεις επιδεινώνεται κάθε Πρωτοχρονιά, ενώ πολλοί ακτιβιστές προωθούν τους “πράσινους” εορτασμούς και καλούν τους Κινέζους να δώσουν χρήματα σε περιβαλλοντικές ομάδες αντί να τα ξοδέψουν σε πυροτεχνήματα.

Τα πυροτεχνήματα σύμφωνα με αναλυτές εκλύουν επιβλαβείς ουσίες όπως μαγνήσιο, χαλκό, καίσιο και στρόντιο, ενώ προκαλούν αύξηση των κρουσμάτων άσθματος.

Εκτός από αυτό, η χρήση πυροτεχνημάτων αφήνει πίσω της “βουνά” σκουπιδιών. Σύμφωνα με τον τομέα περιβάλλοντος της δημοτικής Αρχής του Πεκίνου το 2011 συλλέχθηκαν από τους δρόμους της πόλης 50 τόνοι χρησιμοποιημένων πυροτεχνημάτων.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα