Βενιζέλος: «η πρόταση Κουβέλη σχεδόν συμπίπτει με τη δική μας»

19:52 10/5/2012 - Πηγή: Econews

Ελπίδες για τερματισμό του πολιτικού αδιεξόδου γεννήθηκαν μετά τη συνάντηση ΒενιζέλουΚουβέλη, καθώς διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων μεταξύ των δυο ανδρών.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το πρώτο βήμα της διαδικασίας της διερευνητικής εντολής είναι καλός οιωνός.

«Η

πρόταση Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση σχεδόν συμπίπτει με τη δική μας πρόταση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Συμφωνούμε στην παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην υπέρβαση του μνημονίου σε ορίζοντα τριετίας», προσέθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσει τις επαφές του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε, διευκρινίζοντας ότι θα προετοιμάσει το έδαφος για τη διαβούλευση που θα γίνει υπό τον συντονισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, πρότεινε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα που θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, η αποστολή της κυβέρνησης αυτής, που θα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή: πρώτον η χώρα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ένωση και στο ευρώ, ενώ δεύτερος στόχος θα είναι η απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

«Καταθέτουμε πρόταση με απόλυτη συνείδηση και καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση ευθύνης», κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα