Βιοαιθανόλη από γλυκό σόργο: σεμινάριο 22 Φεβρουαρίου στον Λαγκαδά

13:56 21/2/2012 - Πηγή: Econews

Συνεχίζονται τα ενημερωτικά σεμινάρια σε αγρότες, που διοργανώνονται από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ανατολική Α.Ε. / Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΜ), για την παραγωγή βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου  2012 με τη συνεργασία της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης,

του Δήμου Λαγκαδά και της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαγκαδά, στις 11:00π.μ  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαγκαδά.

Τα σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «SWEETHANOL», του προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη», που έχει σαν σκοπό τη διάδοση καλών πρακτικών, σχετικά με την καλλιέργεια του γλυκού σόργου και την παραγωγή βιο-αιθανόλης 1ης γενιάς, σε αποκεντρωμένες μονάδες.

Οι θεματικές ενότητες του  σεμιναρίου  είναι οι ακόλουθες:

Εθνική Στρατηγική για την προώθηση της βιοαιθανόλης ως βιοκαύσιμο».Εισηγητής Ιάκωβος Σαρηγιάννης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Γενικός Δ/ντής ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.Ο γλυκός σόργος ως Ενεργειακή Καλλιέργεια για την παραγωγή βιοαιθανόλης, πλεονεκτήματα και αποδόσεις.Εισηγητής Δήμας Κίτσος, Δρ. Γεωπόνος, αναπληρωτής καθηγητής ΑΤΕΙΘ, τμήμα Φυτικής ΠαραγωγήςΕπεξεργασία του γλυκού σόργου, μεταποίηση και παραγωγή βιοαιθανόληςΕισηγητής  Ειρήνη Τσακηρίδου . Μηχανολόγος Μηχανικός, ΠΕΚΚΜ/ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.
Keywords
Τυχαία Θέματα