Βιολογική παραγωγή κρασιού – Σεμινάριο από το agronomist.gr

12:45 6/9/2012 - Πηγή: Econews

Η παραγωγή κρασιού δεν είναι μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα μόνο στο οινοποιείο. Τα κρασιά ανώτερης ποιότητας είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών που περιλαμβάνουν την κατάλληλη επιλογή ποικιλίας αμπέλου μέχρι την τοποθέτησή τους στην κάβα.

Η παραγωγή βιολογικών οίνων προϋποθέτει επιπλέον, την εφαρμογή καλλιεργητικών και άλλων χειρισμών που είναι σύμφωνοι με τους κανόνες βιολογικής γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το e-school by agronomist.gr πρόκειται να πραγματοποιήσει το μάθημα «Βιολογική Παραγωγή Κρασιού» διάρκειας 12 ωρών, στο οποίο θα αναπτυχθούν

διεξοδικά τα εξής αντικείμενα:

Α. Εισαγωγικά στοιχεία (1 ώρα)

Περιγραφή της αμπέλου και βοτανική ταξινόμηση. Στάδια ανάπτυξης και σημασία τους.

Β. Φυσιολογία του πρέμνου (2 ώρες)

Παράγοντες που επιδρούν στην ανάπτυξη της αμπέλουΆνθηση, επικονίαση και γονιμοποίηση.Ανάπτυξη και ωρίμανση των σταφυλιώνΓεύση, άρωμα, χρώμα και άλλα χαρακτηριστικά του γλεύκους

Γ. Εχθροί και παθογόνα των φυτών της αμπέλου (3 ώρες)

Τα κυριότερα παθολογικά προβλήματα της αμπέλουΤα αγριόχορτα (ζιζάνια) του αμπελώναΠροληπτικά μέτραΜέθοδοι αντιμετώπισης με βιολογικά σκευάσματα.

Δ. Καλλιεργητικές εργασίες στον αμπελώνα (3 ώρες)

Κατεργασία εδάφουςΧειμερινό κλάδεμα (διαμόρφωση και καρποφορία)Θερινά κλαδέματα (βλαστολογήματα, κορυφολογήματα, αραίωμα, χαραγή)Βιολογική λίπανση αμπέλουΣυγκομιδή

Ε. Οινοποίηση/Λευκή και Ερυθρά-Ροζέ (2 ώρες)

Χειρισμοί μετά τη συγκομιδή (θραύση, διαχωρισμός, ζύμωση, κ.ά.)Παλαίωση στο βαρέλι και το μπουκάλιΠεριβάλλον και οργάνωση κάβας

ΣΤ. Νομοθετικό πλαίσιο Ε.Ε. αμπελοοινικού τομέα. Επιτρεπόμενες οινοποιήσιμες ποικιλίες ανά περιοχή (1 ώρα)

—Που απευθύνεται το σεμινάριο;

ü  επαγγελματίες αμπελοκαλλιεργητές που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους

ü  ερασιτέχνες αμπελουργούς που παράγουν μικρές ποσότητες κρασιού

ü  σε οινοποιούς και εμπόρους κρασιών οι οποίοι αναζητούν άριστη ποιότητα προϊόντος

ü  σε αρχάριους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα

—Ποια μέσα διδασκαλίας θα χρησιμοποιηθούν;

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα του e-school by agronomist.gr. Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τον εκπαιδευτή, τις ηλεκτρονικές διαφάνειες παρουσίασης και οπτικοακουστικό υλικό.

—Ποια τα οφέλη παρακολούθησης του σεμιναρίου;

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων και μαθημάτων που διοργανώνει το e-school  by agronomist.gr προσφέρει οφέλη, όπως:

Πιστοποιητικό παρακολούθησης.Κατέβασμα όλου του εκπαιδευτικού υλικού για μελλοντική χρήση.On demand παρακολούθηση των παραδόσεων, οι οποίες βιντεοσκοπούνται.Υψηλό επίπεδο κατάρτισης λόγω του υψηλού βαθμού αλληλεπίδρασης εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενων, ενώ αξιοποιούνται όλα τα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.Τοπική ευελιξία για τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από το χώρο τους τις διαλέξεις.

—Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής διαλέξεω

Keywords
Αναζητήσεις
paragogi krasiou, paragoji krasiu
Τυχαία Θέματα