Alpine A290: Πρεμιέρα στις 24 Ώρες του Le Mans για το ηλεκτρικό hot-hatch

Η Alpine βάζει τις τελευταίες πινελιές στην “καυτή” έκδοση του νέου Renault 5, καθώς -όπως ανακοίνωσε- ετοιμάζει την επίσημη πρεμιέρα του Α290 στο μέσον του Ιουνίου.

Η γαλλική εταιρεία δημοσίευσε ένα νέο teaser του αυτοκινήτου, και μαζί την ημερομηνία της παρουσίασής του. Πρόκειται για την 13η Ιουνίου 2024, που σημαίνει ότι η πρεμιέρα του θα λάβει χώρα την εβδομάδα του φετινού αγώνα των 24 Ωρών του LeMans.

Θυμίζουμε ότι η Alpine συμμετέχει στο LeMans και σε όλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) με το πρωτότυπο Α424 της κορυφαίας κατηγορίας των υβριδικών Hypercars (LMDh). Η παρουσίαση του Alpine A290 θα γίνει στο Paddock Center, μια αντιπροσωπεία της εταιρείας κοντά στην πίστα, όπου πέρσι είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο Α424 και το A110 R Le Mans.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Alpine και της αποκάλυψης του Α290, δεν αποκλείεται το γαλλικό hot-hatch να κάνει και έναν γύρο “παρέλασης” στην πίστα των 13,629 χιλιομέτρων παραπλεύρως του ποταμού La Sarthe, πριν από την εκκίνηση του αγώνα. Εν συνεχεία, θα είναι ένα από τα εξέχοντα εκθέματα του Le Mans 24 Hours Village, στο χώρο φιλοξενίας της πίστας.

Οι δοκιμές εξέλιξης του Alpine A290 ολοκληρώθηκαν το Φεβρουάριο στον σουηδικό Βορρά. Τώρα ετοιμάζεται για να το δούμε χωρίς το καμουφλάζ, και έπειτα θα μπει στη φάση της εμπορικής προώθησης και του λανσαρίσματος στις ευρωπαϊκές αγορές, προς το τέλος του 2024.

Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκιούς δρόμους από το 2025, με το ισχυρό του ηλεκτρικό μοτέρ των 240 ίππων. Θυμίζουμε ότι η μπαταρία του δεν θα είναι μεγαλύτερη των 52 kWh, ώστε το βάρος να μείνει κάτω από τον 1,5 τόνο, αλλά θα εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 400 km (WLTP).

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις το Alpine A290 θα κοστίζει περίπου 40.000 ευρώ, και θα έρθει εμπορικά αντιμέτωπο με τα Abarth 600e, Cupra Raval και Volkswagen ID.2 GTI.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα