BMW M4 εξερράγη στη δυναμομέτρηση (video)

Η σειρά Μ των BMW με τους 6κύλινδρους εν σειρά κινητήρες έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα, κυρίως χάρη στην ικανότητά τους να βελτιώνονται περαιτέρω, παράγοντας εξαιρετικά μεγάλη ιπποδύναμη.

Υπάρχουνάνθρωποι εκεί έξω που αρέσκονται να αναβαθμίζουν την ισχύ των αυτοκινήτωντους, ασχέτως αν είναι ήδη πολύ γρήγορα από το εργοστάσιο. Είτε πρόκειταιγια ιδιώτες είτε για επαγγελματίες του χώρου που συμμετέχουν σε αγώνες,τις περισσότερες φορές δεν υπολογίζουν την αξία του αυτοκινήτου.

Ούτε τοενδεχόμενο να πάει κάτι… «στραβά» ή τα χρήματα που θα ξοδευτούν για την αύξησητης δύναμης. Νοιάζονται μονάχα στο να βγάλουν το νούμερο που έχουν θέσει ωςστόχο.

Στησυγκεκριμένη περίπτωση της BMW M4, μέχρι κάποιο σημείο όλα κυλούσαν ομαλά. Το γερμανικόθηρίο απέδιδε ήδη 1.000 ίππους, όμως λόγω του σκληρού ανταγωνισμού οαριθμός αυτός έπρεπε να ανέβει κι άλλο. Έτσι προστέθηκε νέο intercooler, ενισχυμένο κιβώτιο ταχυτήτων και νίτροστο μείγμα.

Τοαποτέλεσμα ήταν προκύψουν στο δυναμόμετρο 1.300 ίπποι! Ωστόσο η ομάδατης Maximum PSI δεν ήταν πλήρως ικανοποιημένη καιεπιζητούσε το κάτι παραπάνω. Αποφασίζει λοιπόν να προσθέσει λίγο ακόμα νίτροκαι… η «λάμψη» κάτω από το αμάξωμα δεν αργεί να προκληθεί. Μια έκρηξηαιφνιδιάζει τους παρόντες, οι οποίοι μην έχοντας άλλη επιλογή και χωρίς ναχάνουν χρόνο καθόλου, σηκώνουν τα μανίκια για να δουν πόσο εκτεταμένη είναιη ζημιά.

Τοεντυπωσιακότερο της υπόθεσης είναι ο χρόνος ρεκόρ που κατάφεραν να επισκευάσουντο αυτοκίνητο. Απότη μια υπήρχε στοκ ανταλλακτικών και από την άλλη, έγινε αυθημερόν αποστολή τωνυπόλοιπων. Τελικά, είναι αξιέπαινο πως η καταστροφική αποτυχία «έσβησε» άμεσακαι το αυτοκίνητο ξαναβγήκε στον δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα